fredag 16 september 2011

IF Hallby saknade VI-känslan i laget

Av det VästeråsIrsta HF jag såg i matchen mot IF Hallby skulle vi kunna säga att det egentligen var IVH Västerås HK med två nyförvärv av hög klass, för Allsvenskan mått mät, samt två riktigt duktiga division 1-spelare. Alltså inte IVH Västerås HK + Irsta HF rakt av, som jag nästan hade trott.

Nyförvärv ett av högre klass är målvakten Philip Åkesson som spelade hur stabilt som helst mellan stolparna utan att egentligen behöva briljera med klassräddningar. Lite Micke Åström över han emellanåt när han vrålade hur enkelt det var att rädda. Det aggressiva försvaret hjälpte honom också mycket och väl. Det andra nyförvärvet av hög klass är Andreas Bamberg på vänsterkanten. Han spelade hur säkert som helst över hela banan. Sen så har han lirat en hel del i Elitserien också, vilket märktes för det han gjorde var ett par snäpp över vad alla andra presterade. Ja, förutom Boquist då. Sedan har vi nyförvärven som stack ut ordentligt i division 1 förra säsongen i niometaren Jonas Daglund (Irsta HF) och målvakten Lars Jonsson (HK Eskil) där den sistnämnde redan spelat i Allsvenskan med HK Eskil.

Så, av truppen som var med var det enbart Daglund som spelade i Irsta HF förra säsongen. Men jag förstår konkurrensen och i matchprogrammet hade laget 22 namn med. Där fanns några Irsta-spelare upprabblade: Andreasson, Perneheim, Grönvalls, Morén och Josipovic.

Det var annars en fröjd att se högerkanten Daniel Cederroos få komma in på slutet och ha lekstuga. Sablar vilka rökare från kanten och jag undrade varför inte han fick mer speltid. Å andra sidan gjorde inte Nano Garrido bort sig innan heller. Fast ser vi över hela laget så levererade samtliga i Boquists gäng, även när han själv inte var på planen. Tycker det var helt uppenbart att samtliga i laget tagit ett steg till i utvecklingen sedan förra året.

Alla tog luckan med 110% i satsningen och alla gjorde det precis hela tiden. Näsan och blicken mot mål. Väntade in rätt läge för att hugga. Inga skitavslut. Alla satte hårda och precisa passningar där lagkompisen kom i full fart. De var vansinnigt aggressiva även i försvarsspelet. Varje gång Åkerberg kom upp och mötte på kanten tryckte Garrido in honom i väggen. Den tuffheten var det över hela banan så de drabbades inte av några onödiga utvisningar heller. Sedan vet jag inte om ettor får spela så en hel match med att klossa sin kant in mot väggen utan att åka ut?

Boquist gjorde precis som han ville framåt. Han sköt, spelade in, spelade diagonalt och spelade i sidled där varje pass resulterade i ett farligt läge. Kan de hålla den här nivån kan de gott och väl hamna strax bakom OV Helsingborg i slutändan och därmed hamna i kvalserien. Imponerande vårdat spel.

IF Hallby då? Tror knappast att de visade vad de egentligen kan. Det var ängsligt där man litade på att polaren skulle lösa situationen. Åkerberg på kanten blev bästa målskytt med sina fyra på lika många försök. Han kommer bli en viktig kugge med sina säkra avslut och då har han inte spelat handboll på 1½ år.

2 kommentarer:

Anonym sa...

åkerberg spelade med hk country föregående säsong! ;)

Söderberg sa...

Det var som katten. Aja. Hörde bara på läktaren att han inte spelat på 1½ år. Man ska aldrig ta info för given med andra ord. ;-)