fredag 23 september 2011

Skuthälla om Trelleborgs historiska seger

Simon Skuthälla, vår förre M9:a, är som kanske bekant på ett handbollsäventyr långt hemifrån lilla Nypan. Ja, i princip så långt söderut man kan komma här i vårt avlånga land. Det är alltså Trelleborg jag pratar om och det ligger 551,8 km från Nypan. Det om det.

Simon har tagit plats i den nystartade handbollsklubben i Trelleborg som spelar i Allsvenskan. Efter förlust i den första omgången borta mot Rimbo HK tog de nu en efterlängtad och historisk seger i seriesammanhang. 33-30 (11-14) hemma mot Eslövs HF.

Historisk serieseger för er som ny förening. Vad betydde detta?
- Det betyder massor. Viktigt med vinst direkt efter en sådan dålig match uppe mot Rimbo. Det behövde vi verkligen. Vinna i premiären inför våran hemmapublik som har stora krav på oss var skönt och det hade varit extra jobbigt annars. Men det som väger tyngst är nog ändå att vi låg under med sex som mest i andra men slutar inte spela utan vi tror på det vi gör och vi kommer tillbaka och vinner matchen.

Var det en match mellan två jämnstarka lag eller är ni strået vassare tycker du?
- Jag och som dem flesta andra tyckte så ledde de på att vi spelade dåligt. De var inte bra. Det syns bakåt att vi inte är vana att spela med varandra och även framåt många gånger. Det tar tid med ett helt nytt lag att bli samspelta så vi måste ha tålamod. Det släppte enormt mycket i andra. Vi var väldigt stela och nervösa i första och det var inte mycket som stämde. Enormt många tekniska fel. Men när det väl släpper, och vi spelar på det som vi är bäst på, då är vi riktigt vassa.

Du satte en balja. Beskriv målet?
- Det var ett genombrott i slutet av andra som var riktigt skönt att sätta. Hade missat tre riktigt bra lägen innan som inte alls var okej att missa så det var en riktig lättnad och viktigt. Jag var så oerhört nervös innan matchen och hela första men i andra släppte det mer och då är det roligt att spela igen.


Simon tackar publiken efter matchen.

Hur het är handbollen i Trelleborg?
- Det pratas mycket om handbollen i stan. Tidningen är ofta i hallen och kollar läget i laget. Men vad jag har hört så kan det bli riktigt stort intresse om det går bra för laget så hoppas vi kan köra på den melodin. Som sagt, kraven är stora från många håll.

Evenemanget kring matchen?
- Det var bra. Många sponsorer på plats och vi är väl omhändertagna. Inspringet var grymt.

Hur mycket saknar du oss i IFK?
- Det är en stor saknad. Det är väldigt speciellt att spela i IFK. Lagandan är alltid lika bra och komma ner till Sporthallen är alltid lika roligt. Önskar att jag hade mer tid så jag hann vara mer hemma och umgås med er, på och utanför plan. Men hoppas det blir lite ledigt snart så jag kan komma hem igen och spela lite mer er.

Vi saknar dig också! Imorgon (läs idag) har vi seriepremiär hemma mot HK Tyrold och det grymma evenemanget Handbollsfredag gör debut för i år. Vad tror du om matchen?
- Tror så klart på 2 sköna poäng till IFK. Sen kommer det som vanligt inte att gå att klaga på evenemanget - det slår de mesta. Finns inget bättre än Handbollsfredag i Nyköping. Tror på 27-23 till IFK.

Skönt med ditt stöd. Ta hand om dig Simon och fortsätt på vinnarspåret nu!
- Tack så hemskt mycket! Ett stort lycka till imorogon och jag blir alltid lika glad när bloggen hör av sig!

Gött att höra!

Inga kommentarer: