fredag 16 september 2011

Andréas & Hampus Asp om AHK-matchen

Ett par dagar har gått och nu har bloggen tagit sig i kragen och fått några kommentarer från bröderna Asp angående matchen borta mot Stockens Alingsås HK. Stocken har för övrigt bedrivit en vecko-blogg på Alingsås Tidning på nätet här i veckan. Kika in den här.

Asp!
- Ulveson!!!

Ge oss en kommentar och lite känslor kring den webb-tv-sända matchen mot Alingsås!
- Jag var förbannad och besviken efter matchen. Vi faller till stor del på egna misstag som Alingsås utnyttjar. Vi börjar bra och dikterar tempot i första halvlek med bra försvarsspel och fint tålamod framåt med kloka värderingar. I andra halvlek får de ett momentum direkt och de kör matchen där när de är effektiva vilket vi inte var i samma utsträckning när vi styrde matchbilden i första halvlek. För egen del gick det bra (dock inte tillräckligt tydligen eftersom vi inte vann). Spelade trea hela första halvlek, satt i början på andra men fick gå in och kriga ganska fort igen, blev även lite M9 på slutet. En viktig skillnad som jag funderade på under matchen och fick reflektera kring efteråt; Alingsås 10/11 på 6M-avslut medan vi har 7/15 plus att de gör många fler kontringsmål än vi. Den skillnaden i effektivitet har man inte ofta råd med om man ska vinna matcher i Elitserien. Vi får skita i det nu i alla fall och köra över Sävehof istället. Vinner vi inte med minst 20 bollar har vi inget med guldet att göra. Det var jävligt kul att spela match igen i alla fall, skitkul i lilla fullsatta skolådan. Alingsåsarna är duktiga på att skapa ett bra publiktryck, bra ljudnivå med kombinerat hemmastöd och lite hat. Kul som fan, hoppas på mer sånt i Elitserien i år. Ser ruggigt mycket framemot morgondagen när du, Snaska, Treijan, den gladaste och Alakh kommer och pumpar upp Eriksdalspubliken! Väl mött!

Hampus, har du nåt att tillägga?
- Ja, vad ska jag säga mer än att jag håller med brorsan. För egen del blev det speltid bara sista kvarten. Med Skillhammar i laget får jag slita mycket hårdare för speltid i år än förra året. Konkurrens gör att man utvecklas och det gör även svårt motstånd. Elitseriens första match är spelad och det var riktigt kul, roligare kommer det att bli när vi börjar vinna också.

Tackar för era kommentarer grabbar och lycka till imorgon!

Inga kommentarer: