tisdag 6 september 2011

Sikeå-Rickards nya klubbadress

Efter en try out-helg i Nypan valde sedan Sikeås store och starke M6:a, Rickard Jonsson, att testa på en liknande helg nere i Jönköping hos Hallby.

Men spel söderut får vänta för linjebjässen. Det står också nu klart att det inte blir någon fortsättning med Sikeå SK i division 2.

- Nu kommer vi att mötas, Rickard. Jag ska spela med Strömnäs, sa Rickard till bloggen.

Det blir ingen flytt för Rickard utan det kommer skilja drygt 20 mil mellan hans bostad och hans nya lag.

- Jag kommer att träna med Sikeå och Umeå IK i veckorna. När det sedan är hemmamatch åker jag upp och kör ett pass inför matchen. När det är bortamatch flyger jag från Umeå och möter upp laget på Arlanda, förklarade Rickard vidare.

Handboll med nya laget blir det först till nästkommande helg, 16-18/9, för Rickard när de åker söderut för ett läger i Härnösand där Brännans IF anordnat ett dubbelmöte och några träningar för Pite-laget.

- Nu till helgen blir det älgjakt.

Har du sänkt någon älg tidigare?
- Ja, en har det blivit. Fast nu har jag inte jagat på tre år.

Rickard var på väg i bilen till ett löppass när bloggredaktionen fick kontakt. Han var då mäkta nöjd med alla studenter som belägrade gatorna.

- De tror att de äger gatorna!

Undrar om Lennartsson var inblandad i detta studentkaos som rådde under Rickards bilfärd?

4 kommentarer:

Johan sa...

Det kan ja mycket väl ha varit!! Är mäkta imponerad över tålamodet som de flesta Ume-invånare faktiskt visar... :)

lol sa...

Vilken satsning på handbollen det blev för den där Rickard...

Anonym sa...

it's back.

Tobias Wikström sa...

Lol: Det är väl ändå ett steg i rätt riktning för honom. Självklart är det inte som att gå till Hallby eller liknande lag men eftersom han inte fick något annat erbjudande kan det kanske bli en islossning att få visa upp sig i ettan ett år för att få ett kontrakt till nästa år.

Hade han varit kvar i tvåan hade chansen att bli upptäkt varit minimal. Att han dessutom kan spela ettan samtidigt som han behåller sitt nuvarande jobb som han verkar gilla gör ju inte saken sämre.