lördag 3 september 2011

Eskil Cup dag 1 av 2

Ska väl inte göra några större utsvävningar om matcherna och vad vi haft för oss mellan matcherna. Går rakt på sak.

HK Eskil - IFK Nyköping 25-12
Vi gör en bra första halvlek förutom att vi bara gör fyra mål. Spelar oss till några bra lägen som borde haft en bättre utgång. Bakåt är vi med bra och släpper bara åtta mål. Är ute och smäller på.

Vet inte vad som hände i andra riktigt. Kan mycket väl vara så att Eskil vaknade till också. För det gjorde de, samtidigt som vi inte kom upp på skyttet. Vi blev lite för stressade i offensiven också och många anfall ledde inte ens till ett avslut.

Men det var inget att hänga läpp för. Ny match några timmar senare.

Åbo IFK - IFK Nyköping 19-16
Här gör vi en bra match i 30 minuter (av 40 totalt) men det vinner man allt som oftast inga matcher på. Så blev det i vår match också. Vi leder med 15-14 men torskar alltså sluttampen med 5-1. Vi körde fast fullständigt framåt och det blev mycket kontringar så det rann iväg. Vi stod ändå upp bra bakåt trots att finnarna var stora och tunga.

Siffrorna ljuger sällan men den här matchen borde vi verkligen ha vunnit. Okej, nu var det dags att bege sig från Ellfolk Arena in till stan för match i den stora sporthallen.

IFK Nyköping - Skånela IF U 12-16
Det var något som plötsligt hände. Vi spelade tufft och ordentligt bakåt. Leder med 11-6 men förlorar alltså sista med 10-1 (!). Rätt sanslöst får man väl lov att säga. Visst, matchen kantades av några utvisningar. Klara som oklara. Vi drabbades hårdast men vi kan inte skylla på domarna. Däremot ska vi förstås inte förlora med utklassningssiffror på slutet. Det var oroligt i spelet och även här missades ett gäng klara frilägen. Bloggkollegan stod för en strålande insats mellan stolparna.

***

Det var ett rätt slitet gäng som efter duschningen begav sig i minibussarna till skolkomplexet. Efter att luftmadrasserna pumpats upp för hand, eller med elmotor, kunde vi konstatera att min säng var bredast, Dalins högst och Fogels tunnast där han även vann kampen om kortast sovsäck. Men däremot snyggast med sitt heltäckande Star Wars-motiv.

***

Kan bli några matchbilder efter helgen. Gee var nämligen på besök över dagen och fotade lite.

***

Emil, Treijner och Lidas testade sina nya målvaktsbrallor här på morgonen. De var alla supernöjda. Tunt och härligt tyg ger en ledighet utan dess like. Något som alla tre visat upp flertalet gånger under dagens matcher. Minns särskilt Treijners Gentzel-stängning mot Skånelas junisgäng.

- Gentzel hade varit stolt över mig, sa Treijner till Söderberg.

***

När käket skulle inmundigas inför sista matchen drog Treijner & Söderberg upp på Guifs VIP-läktare med matlådorna. Hoppas det var okej, Andrésson och Ekman?

Vi känner oss mest hemma där.

***

Då jag själv befann mig på planen för det mesta var det svårt att fota något från våra matcher. Det blev däremot några andra motiv från dagen.


Tommy Dalin har lagt handbollsskorna på skohyllan, tillfälligt? Nu är han i alla fall vår nya assisterande tränare.


Mr. Eskil-skylten är nu utbytt. The Boss passar ju rätt bra också. Germes vänsterdosa bredvid för övrigt.


TV-tittning inne i skolsalen.


Fogel är ett tekniskt geni. Han fixade ljudvolymen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm Skånela spelade vad jag förstår med sina juniorer? Mestadels 94or sdtämmer det?

pelle sa...

Det stämmer nog utan att ha sett protokollet. Vi hade läge att köra matchen vid 11-6 men där tappar vi fokus. Bränner minst 4 frilägen samtidigt som vi slutar spela bakåt. När de kommer i kapp tappar vi konceptet helt dessvärre. Vi hade svårt att knyta ihop säcken under turneringen då vi faktiskt varit i ledning en bra bit in i matcherna mot alla lag utom just eskil. Idag förlorade vi mot ahk u men vann sista mot västerås/irsta knappt.