fredag 2 september 2011

Mot äventyret i Eskilstuna

Snart dags att gå och lägga sig nu. Avfärd 06:30 från Nypans Sporthall. Jag tar med mig min mastodontstora luftmadrass. Tydligen ville Axel hyra in sig på halva. Vi får se. Misstänker dock en pyspunka på åbäket så om 150 kg ska ligga och skeda en hel natt finns risken att vi måste pumpa ett par gånger med den eldrivna motorn. Lagom uppskattat bland övriga i laget. Den är inte helt ljudlös.

Men det där får bli lördagskvällens lilla uppgift att lösa.

Först ska vi ju faktiskt spela handboll och det är det som helgen går ut på. Få ihop spelet och svetsas samman. Kropparna ska slita max i 2 gånger 20 minuter gånger 5 matcher så tränare Sundberg gjorde nog ändå rätt i att låta oss avstå kvällens träning samt även måndagens. Några skavanker här och där kan behöva lite återhämtning och några lär väl tillkomma under det täta spelschemat. Men så är det i handboll och jag minns även förbundsläkaren Sven-Anders Sölveborns gamla sammanfattning av sporten handboll efter en intervju jag gjorde med honom i slutet av 90-talet för mitt specialarbete:

- Handboll är ingen sport för morsgrisar!

***

Alla lag har nu skickat in sina intervjuer inför division 1 norra säsongen 2011/2012. Suveränt och ett stort tack till er alla för att ni gör handbollssverige bättre.

Inga kommentarer: