onsdag 1 februari 2012

Söderberg tippar omgång 16

Fullt ös och omgångarna rullar på. Tajt om kvalplatserna i toppen och här kommer mina tips för omgång 16 som startar på fredag och avslutas på tisdag.


HK Eskil - HK Tyrold, fredag kl 19:30 i Eskilstuna Sporthall
Finns inget som talar för att HK Tyrold kommer skrälla här. Serieledaren går fram som en ångvält i serien och kommer vinna. Om mina uppgifter stämmer har nu hemmalagets H6:a Kim Karlsson samlat på sig två röda kort och lär vara avstängd. Men de har en bred trupp och kan därför lösa uppgiften. Positivt i HK Tyrold är att tränare Magnus Oscarsson nu fått tillbaka två spelare från skadelistan. V9:an Karl Ågren har missat 11 matcher på grund av sitt lång- och segdragna virus. Han verkade dock ha hittat formen direkt via sina 5 mål mot Tyresö IF nu senast. Den explosiva M9:an Toni Johansson är också tillbaka efter 4 matchers frånvaro. Han åkte som kanske bekant på en axelluxation efter sin "pensionärsvurpa", som han uttryckte det för bloggen. Jag undrar dock var de har alla andra spelare? De hade nämligen bara 8 utespelare med i matchen mot Tyresö IF. Totalt har de använt sig av 28 spelare den här säsongen.

Mitt tips: 35-24.

***

Tyresö IF - Täby HBK, lördag kl 14:00 i Tyresöhallen
Har Brejdings gäng börjat darra över ett i princip ständigt favoritskap? Segern borta mot HK Country för några omgångar sedan imponerade men mot bottenlagen har de fått kämpa rejält och med nöd och näppe vunnit två poäng. Frågan är vad Täby HBK kan ställa till med här. Sten och Bristedt gör många mål men fler måste kliva fram då Tyresö IF målar ordentligt från alla positioner.

Mitt tips: 31-25.

***

Strömnäs GIF - HK Country, lördag kl 15:00 i Norrmalmia Sporthall
HK Country har nu vaknat till efter en klar seger mot Sollentuna HK nu senast och det utan de största namnens medverkan. Hemmalaget får tillbaka den avstängde M6:an Rickard Jonsson men tappet och skadan på Johnny Landgren gör att det mesta istället tvingas kretsa kring Simon Karlsson, som visserligen gör det bra. Lite skytte får man också via Claes Forsberg på V9 och en kontringsstark Anton Lundström på V6. Men HK Country matchar målfarliga spelare på varje position så de kommer givetvis att vinna uppe i Piteå.

Mitt tips: 24-32.

***

Ricoh HK - IFK Nyköping, lördag kl 18:15 i Sjöstadshallen
Vi spelade oavgjort senast hemma i Nypan med det laget som gjort det hela tiden förutom när Hampus Asp varit med. Nu har vi också fått tillbaka Stefan Germerud som kommit igång bra. Vi ställs onekligen inför en mycket tuff uppgift samtidigt som vi vet att vi kan rå på de flesta lagen i serien. Hoppas att det blir så på lördag också.

Mitt tips: 27-29.

***

Sollentuna HK - HK Silwing/Troja, söndag kl 15:00 i Sollentuna Sporthall
Hemmalaget hade ett bra läge till poäng borta mot HK Country i helgen när de saknade tre spelare som varit lite extra tongivande under säsongen. Nu ställs de mot HK Silwing/Troja som är lite i samma situation och saknar Markus Berg Loen, Oscar Matsson samt David Krusell. Samtidigt har Högdalsgänget visat styrka och presterade bra utan två av de nyss nämnda mot HK Eskil. Olle Hanserius tog istället mycket ansvar och det lär behövas på söndag samtidigt som Fredriksson och Berg lirar bra i kassen. För Mattelin lirar allt som oftast bra där i Sollentuna HK.

Mitt tips: 26-30.

***

RP IF Linköping - IK Cyrus, tisdag kl 19:30 i Linköpings Sporthall
Jönköpingslaget vann hemma med hela nio mål när lagen möttes i höstas. Stor revanschlusta hos hemmalaget som har den matchen som sitt enda bottennapp så här långt. RP IF Linköping är ett bättre lag och kommer fortsätta att jaga på i toppen efter den här omgången via två poäng i den här matchen.

Mitt tips: 28-24.

***

Hittade ett par bilder när HK Eskils målvakt Tobbe Olsson var med Guifs a-lag och spelade en internmatch i hockey här nyligen. Klicka här och här för att se dessa två. Eller kolla här för att se samtliga bilder som Gunnar Johansson tog.

En internmatch i hockey vore ju nåt att drämma på!

Inga kommentarer: