tisdag 28 februari 2012

Uppföljning av tipsen omgång 18 och 19

Hängmatchen från omgång 18 mellan HK Silwing/Troja och Strömnäs GIF spelades först nu i söndags. Därför kommer den med här tillsammans med omgång 19. Det är alltså lite uppföljning av mina tips.

Omgång 18

HK Silwing/Troja - Strömnäs GIF 41-25 (Mitt tips: 33-25)
Rejäl islossning med målskyttet för "Vestis" grabbar. 41 mål har de inte kommit upp i tidigare under säsongen, 35 mål var taket innan. Men jag tycker att 41 mål imponerar. För Strömnäs GIF brukar det bli kring 25 mål och det stämde ju väldigt bra här.

***

Omgång 19

HK Tyrold - HK Silwing/Troja 24-32 (Mitt tips: 27-31)
Något spikat resultat blev det ju inte. Men ganska nära ändå. Stabila där i HK Silwing/Troja nu. Ska bli kul att möta grabbarna nästa fredag.

***

IFK Nyköping - Sollentuna HK 24-16 (Mitt tips: 26-24)
Svårt att veta riktigt var vi stod innan matchen efter fyra raka torsk mot seriens fyra bästa lag. Hade det satt sina spår mentalt? Nej, eller jo. Vid underläge 6-10 kändes det sådär men vi trodde som vanligt på metodiken och det lönade sig.

***

Ricoh HK - Strömnäs GIF 38-24 (Mitt tips: 35-23)
Helt okej tippning. För hemmalagets del kan de mycket väl gå hela vägen upp i Allsvenskan, via ett kval först vill säga. Vilken resa de har gjort den här säsongen med tanke på berg- och dalbanan i höstas. Nu har de hittat både motivationen och spelet.

***

Täby HBK - HK Country 27-30 (Mitt tips: 25-32)
Omgångens överraskning tycker nog många. Men om man läst vad HK Country skrivit om matchen blir man mörkrädd. Den svinkalla Tibblehallen CC visade sig vara dubbelbokad och krockade med en basketmatch så matchen fick istället spelas i Skarpängshallen, som inte hade fullmått! Hur kan detta få ske? Starkt också av HK Country som endast hade 9 spelare att tillgå på grund av skador, sjukdomar och andra förhinder. Hemmalaget hade dock ledningen med 20-17 men HK Country visade styrka mot slutet och att det är skillnad mellan toppen och botten.

***

IK Cyrus - HK Eskil 29-34 (Mitt tips: 20-34)
Att HK Eskil skulle mata in 34 bollar var givet. Att IK Cyrus skulle få in 29 bollar hade jag inte ens i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig. Därmed förlorade de bara med 5 mål mot seriens bästa lag. Starkt i sig men det är även starkt av serieledaren att vinna så här på beställning.

***

RP IF Linköping - Tyresö IF 29-24 (Mitt tips: 25-25)
Jämnt, javisst. Tyresö IF hade kommandot ett tag men hemmalaget visade att de är urstarka hemma och släpper in få mål. Då kommer man långt genom att göra 29 mål. Snacka om att det kommer bli en häftig upplösning av division 1 norra den här säsongen!

2 kommentarer:

Linusfloyd sa...

Blir du mörkrädd över en sådan sak så är du välkommen till Täby och jobba för handbollen i motvind. Vi misshandlas ständigt med det omtalade golvet och dåliga träningsförhållande och så ser man att ni i obygden har fullt hus på era matcher och allt bra som det drar med sig.
I Täby kommun skall man inte hålla på med handboll utan bära slips 24/7 och som vuxen stå på knäna och vakta plastbandyns mål från dom taniga fjollorna som försöker göra mål.
Flyttlasset går snart till obygden (Nyköping)

Söderberg sa...

Du är varmt välkommen att bidra med ditt handbollsintresse här i obygden, Linus!