söndag 5 februari 2012

Så ska en speaker låta!

Innan vi begav oss ut i det svinkalla vädret för vår sedvanliga promenad hann jag växla några ord med Ricoh HK:s General Manager, Magnus Idén. Dessförinnan hade jag bläddrat igenom deras fräscha matchprogram och snappat upp några saker under "Inledningen..." som deras styrelse plitat ner. Där gick bland annat att läsa att de för dagen fick klara sig utan Quinones, Jovanovski och Damberg. Det skulle även hållas ett extra öga öppet på mig som beskrevs som Nyköpings motsvarighet till Tomas Axnér, högerkant och flitig bloggare. Skön gratisreklam och som Pelle skrev tidigare fick bloggen också detsamma genom deras ljuvliga speaker Mia Gelotte. Hon hade den där perfekta rösten för sportevenemang, på något sätt och vis. Den där typiska rösten från Globen som jag minns det från tidiga 90-talet. Haha, det kanske till och med var Mia som var speaker när jag brukade kolla på Stockholms Stolthet som ung pojkspoling?! Bra jobbat Mia! Och hon gjorde det hela till en bra inramning där även vi i bortalaget kände oss välkomna, även under match. Jag tänker främst på Germeruds läckra flipp som kammade mittbenan på den inhoppande Pontus Bonaguidi mot slutet och hon kommenterade det som ett snyggt mål. Inte ofta bortalaget får cred från hemmasekretariatet.

Givet var det annars att Ricoh HK fick klara sig utan några tunga namn. Men vad gjorde det när de kunde kasta in Niklas "Josen" Johansson som har en hel del fina handbollsmeriter. Och Dambergs uteblivna medverkan påverkade inte deras spel eftersom Falk spelade alldeles lysande i målet, bakom ett kompakt försvar ska väl tilläggas. De må också ha fått ett sent återbud från Järeholm eftersom han inte togs upp i matchprogrammet. Med honom i laget hade vi fått det ännu mer hett om öronen.

Vi valde att spela en sned 5-1 mot Petter Holmberg. Tanken var att han inte skulle få göra så många mål. Visst, han kunde ändå göra 4, varav 2 på straff. Men när han väl fick bollen såg han till att ligga bakom många mål istället. Det måste utan tvekan vara seriens bästa spelare. I matchen innan mellan Djurgårdens IF HF och VästeråsIrsta HF matchade hemmalaget H6:an Johan Szybanow och M6:an Philip Sandberg. Dessa bytte bara matchtröja och spelade sedan mot oss. Szybanow är lätt en av de bästa på sin position i vår serie och gjorde också 6 mål. Hans kantkollega Fredrik Blanck gjorde mål även han, 4 stycken.

Annars låg Johan Båverud bakom en himla massa på sin M9-position. Riktigt säker helt enkelt och "Josen" bombade in 4 mål. Inget snack om att de var bättre än oss. Vi hade, precis som i Nypan, en seg inledning där Ricoh HK gick ifrån men vi kunde ändå kämpa oss ikapp och förbi till 11-12. Men där tog det roliga slut. 4 raka hemmamål och 15-12 i halvtid. Andra halvlek började som den första slutade. Vi torskade helt enkelt matchen där.

Tänkte nämna några av våra spelare också. Treijner spelade väldigt bra i kassen och såg bland annat till att Johan Henriksson bara gjorde ett mål. Martin Pettersson satte tre av tre straffar. Möjligt att han inte hade fått tillbaka full energi efter magsjukan tidigare i veckan men han kämpade tappert och utmanade mot ett tufft försvar. Amel Suljevic låg bakom mycket framåt och spelade slipat. Axel Eriksson var återigen vår gigant på planen och blev också matchens lirare. 16-årige Kassem Awad tog för sig och kom till många bra lägen, både som framspelad men även via egna prestationer. Dessvärre spelade Falk inspirerat i kassen och höll nere Kassems målskörd. Tycker också att det var kul att se Niklas Fogelgrens insats nu efter Hampus Asps medverkan där "Fogel" mest satt på bänken. "Fogel" satte 2 mål och blev dessutom, ytterst tveksamt, avblåst för en stürmer och en när han var nere i målgården. Domarna gjorde dock en bra insats. Stefan Germerud fick till det bra i bägge riktningar, likaså Rikard Ahlin.

Några av mina största behållningar från matchen var annars efter att jag bränt första kantläget och Falk räddat med att puta ut höften mot bortre hörnet.

- Lättare! Kunde jag höra Falk vråla i vårt hemspring och spelet lugnades sedan ner. Då kunde jag se han flina lite åt mig och göra den där höftrörelsen både två och tre gånger. Skönt med lite psykningar men jag gav mig inte utan kunde i nästa läge sätta dit bollen istället - runt höften i bortre.

Den andra behållningen var när vi spelade 5 mot 6 och jag fick agera H9:a. Jag fick då till en ordentlig satsning där både med- och motspelare trodde att jag skulle avlossa ärtbössan. Deras fyrtorn i mitten hoppade för att täcka och jag kunde istället få bollen vidare där till slut den suveräne Axel satte dit bollen, om jag inte minns fel.

Vi gjorde annars en bra match i 50 minuter men kämpade ändå tappert och föll med flaggan i topp. Och det gäller samtliga spelare. Vi räckte inte till helt enkelt mot ett bättre lag.

***

Målskyttar

Ricoh HK: Johan Båverud 7, Johan Szybanow 6, Fredrik Blanck 4, Petter Holmberg 4 (2), Niklas Johansson 4, Filip Sandström 2, Johan Henriksson 1

IFK Nyköping: Axel Eriksson 5, Stefan Germerud 4, Martin Pettersson 3 (3), Rikard Ahlin 2, Niklas Fogelgren 2, Rickard Söderberg 2, Kassem Awad 1, Viktor Brofjord 1, Melcher Melchersson 1, Amel Suljevic 1

Utvisningar

Ricoh HK: 2 x 2 min (Petter Holmberg och Daniel Rudh)

IFK Nyköping: 1 x 2 min (Melcher Melchersson)

***

Klockan 16:00 är det dags att logga in på svenskaspel.se och kika när bröderna Asps Caperiotumba tar emot IFK Kristianstad. Och tränare Sundberg är återigen expertkommentator.

***

Ett gäng elitseriespelare fanns på plats i Sjöstadshallen. Hampus Asp var där med Emil Koplimaa. Deras konkurrenter från Stockholm hade också hittat dit i form av Kalle Matsson, Josef Pujol och Martin Dolk. Kanske missade någon. Och Treijner nämnde tidigare att Brejding var där, men jag missade honom.

***

Under matchen mellan Djurgårdens IF HF och VästeråsIrsta HF snackade jag en del med djurgårdsspelaren Tomas Tverin. Han kämpade sig upp för trapporna med kryckorna. Det var en riktigt obehaglig skada han råkade ut för på en träning när han landade fel efter en block. Fotleden hoppade tydligen ur läget och ledbanden gick av. Nu ett gipspaket och kryckor. Hade varit kul att se Tverin spela och det märktes att hans vänsterarm saknades då skyttet utifrån kändes obefintligt. Men inte ens Tverin hade kunnat rädda upp siffrorna 16-33. Klasskillnad!

Noterade också att den förre HK Eskil-keepern Lars Jonsson skadade sig på uppvärmningen i den matchen. Han tog sig åt knät som han annars hade ett knäskydd på. Såg inte så värst bra ut. Nu spelade förvisso Åkesson, som vanligt, väldigt bra i kassen - i 58 minuter. Han fick nämligen sitta på botbänken för snack och eftersom Jonsson inte kunde spela fick istället V9:an Jonas Daglund ställa sig mellan stolparna. 2 skott och två insläppta. Men vad kan man begära? Att ens våga ställa sig i målet är beundransvärt.

Inga kommentarer: