torsdag 2 februari 2012

Straffarna blev HK Tyrolds fall

Av resultatet att döma var det en riktigt tät match i Tyresö-derbyt här i helgen där Tyresö IF gick vinnande ur den striden. Med nöd och näppe kanske ska tilläggas. Visst, man hade ledningen med både 22-26 och 24-27 innan HK Tyrolds Kalle Ågren gjorde lagets två sista reduceringar på slutet fram till 26-27. Men det var inte där matchen avgjordes. Nej, det var istället straffarna som blev HK Tyrolds fall. 5 straffar – men bara en som satt i mål. Bra jobb av Rickard Frisk och/eller Albin Falk Hansson i kassen. Jag har ingen uppgift om vem som räddade. Men ändå. Tyresö IF fick 4 och satte 3.

Där har ni skillnaden!

Matchen var även jämn vad gäller utvisningar med två stycken per lag. Dock höll Tyresö IF i taktpinnen större delen av matchen även om ledningen bara var ett till två mål fram till slutet av matchen. HK Tyrold hade även ledningen i början av andra med 15-14. När Ronnie Chantrhom satte 22-26 för Tyresö IF är det möjligt att Brejdings gäng slappade till lite. Men alltså, återigen, en bättre straffprocent hos HK Tyrold hade säkert fixat två värdefulla bonuspoäng mot topplaget Tyresö IF. Kolla in statistiken mellan de bägge lagen:


Klicka på bilden för större format.

Och tilläggas ska också att HK Tyrold bara hade 8 utespelare till matchen. Samtliga gjorde mål. Brejding kunde låta 11 spelare springa runt och trötta ut motståndet. Klart som tusan att sådant också ger resultat över 2 x 30 minuter.

Kom på att steg 4 i SM kanske satte käppar i hjulet för några av HK Tyrolds spelare. Samtidigt har de använt 28 spelare under säsongen. Däribland skytten Hampus Elgán, med meriter från Elitserien med Hammarby, som inte var med mot Tyresö IF. Men han har bara spelat 2 matcher och då när det krisat som mest. 14 mål hann Elgán göra på dessa matcher.

***

Apropå straffar så gjorde HK Silwing/Troja allt de kunde mot HK Eskil på den fronten. Detta utan sin ordinarie straffskytt i Markus Berg Loen. Laget fick hela 5 straffar och de drämde dit samtliga. Olle Hanserius fick förtroendet på 4 av dem. M6:an Fredrik Beckman tog hand om en och gjorde inget misstag. Inte det vanligaste att M6:or får förtroendet på straffar. Beckman kanske gjorde en Zlatan - hand tog hand om skiten själv!

***

Har också noterat ett par saker från matchen HK Country mot Sollentuna HK. Stöpen-gänget valde att punktmarkera V9:an Andreas Fuxborg från start. Fuxborg var den mest lyckosamma i målprotokollet i förra mötet lagen emellan med sina 7 mål. Nu blev han alltså punktad men gjorde ändå 4 mål, varav ett på straff. Om de släppte på punkten vid något tillfälle är oklart för mig.

Intressant också att de bägge H6:orna Erkan Demirbag och Jonatan Eriksson gjorde 11 mål tillsammans för hemmalaget. Kanske många kontringar? Annars kanske man skulle ha stängt den struten bakåt. Det är faktiskt så att duon Demirbag/Eriksson har gjort 104 mål tillsammans den här säsongen.

Nåja, någon ska göra målen också och i nästa match kanske de öser in från niometer istället om Otter, Rolid och Krantz är tillbaka. De är farliga på alla positioner helt enkelt.

***

Det blir ingen operation för Strömnäs GIF:s Johnny Landgren efter axelluxationen han åkte på i matchen mot Sollentuna HK. Det är rehab som gäller och han har enligt uppgift fortfarande ganska ont. Förståeligt. Hoppas han fått något mot smärtan.

***

Ricoh HK ligger tillsammans med HK Tyrold i en ganska oslagbar topplista över antalet spelare de använt sig av under säsongen. Tyresölaget har använt 28 spelare och Ricoh HK:s 27:e spelare debuterade mot Täby HBK och heter Markus Granberg. M9:an Granberg, född 1993, debuterade på bästa sätt genom att göra 9 mål. Till vardags spelar han i Djurgårdens IF HF och kom till klubben 2008 efter att ha lämnat Tyresö IF.

Här kan ni se antalet spelare som lagen använt sig av så här långt:



Det fostras onekligen bra handbollsspelare där i Tyresö.

Något för Brejding att locka tillbaka kanske?

***

Alltid trevligt att bli uppmärksammad. Div1norra.com plitade ner ett inlägg om bloggandet i serien. Och visst skrivs det en hel del här på Treijner & Söderberg i jämförelse med andra handbollsbloggar i Sverige. Men så är vi ju fortfarande Sveriges bästa handbollsblogg, sedan år 2010, enligt AlltOmHandboll. Jag har i alla fall inte sett att de haft någon ny sådan utmärkelse sedan dess.


En skärmdump från div1norra.com

Här kan ni läsa lite mer om det som skrevs om bloggandet i division 1 norra.

Och se till att lägga en röst på deras All Star Team som de kör, ni som ännu inte redan gjort det. Jag inser att jag inte tillhör de vassaste H6:orna i serien och därmed tog en plats bland kandidaterna. Men att komma med i "Mackan" Berg Loens All Star Team som kombinerad handbollsspelare och bloggare får jag ta med mig och suga på länge. Att han säkert var lite skönt ironisk är en sak men det får duga.

***

Oavsett vad som händer och sker kan man alltid ta till vår yngling Kassem Awads sköna citat, som jag också nämnt tidigare här på bloggen:

- All kritik är bra kritik!

Glöm aldrig det!

Inga kommentarer: