lördag 4 februari 2012

Sur förlust mot ett bättre Ricoh

Det ville sig inte för oss idag... Jämfört med förra matchen mot Ricoh fick vi inte igång vårt anfallsspel. För dålig fart och passningskvalitet gjorde att vi inte kunde hålla jämna steg. Därmed inte sagt att allt var dåligt idag då vi faktiskt hade ledningen med 11-12 mot slutet av första och det kändes som att vi hade bra koll bakåt. Men så har vi en svag avslutning av första halvleken och de gör 4-0 på oss. När vi sedan inleder andra halvlek katastrofalt hamnade vi efter utan att ha en egentlig chans att komma tillbaka. Som Jacke snabbanalyserade efter matchen spelade vi bra i 50 minuter men sista två i första och första åtta i andra förstörde tillställningen.

Surt att förlora men annars är det faktiskt roligt att möta Ricoh. De är alla riktigt kompetenta handbollsspelare som med mer träning skulle kunna färga vilket allsvenskt lag som helst. Många av dem har ju dessutom lirat i högsta serien och tagit SM-guld. Nu har de dessutom ambitionen att nå allsvenskan i år och kanske på sikt högre upp? Ja, varför inte? Det här laget har absolut möjlighet att ta en kvalplats och med sin tyngd och rutin har de goda chanser att gå upp. Som går att läsa på deras blogg har de dessutom en målsiktning att om det inte går i år, får det bli nästa år. Det tyder på att de ekonomiska förutsättningarna finns där för en långsiktig satsning och inte bara en dyr satsning på ett kort där en biljett till Allsvenskan är make it och break it. Jaja, det var kanske en liten passus men jag måste säga att Ricohs satsning har blivit mer intressant i mina ögon än den varit tidigare där jag mer sett dem som ett oseriöst gäng på väg att trappa ner en framgångsrik handbollskarriär.

Åter till matchen då! Som Rille anmärkte sist var det en fem spelare som utmärkte sig sist och även om samtliga gjorde en god insats hade vi inte tillräckligt många toppar idag. Axel sågs som vår bäste spelare och han gör ett mycket bra jobb med att neutralisera Petter Holmberg och samtidigt bli målbäst med 5 baljor. Germe hänger dit 4 och gör det bra bakåt tycker jag. Generellt är vi bra bakåt om vi bortser från de ovan nämnda perioderna. Positivt är också att Martin sätter straffarna idag vilket vi haft klara problem med.

***

En fin inramning i Sjöstadshallen med en speaker som tryckte på att publiken skulle läsa vår blogg! Alltid positivt. Men att inte få mer än 25 - 30 minuter på planen innan match är faktiskt INTE okej.. Det håller inte på den här nivån eller om man siktar högre upp. Hörde att Country bara fick 20 minuter när de var på besök..

***

Innan matchen fick vi se Djurgården ta emot VI (IVH...). Målmässigt jämnt första 15 sådär, men slutresultatet 16-33 talar sitt tydliga språk..

***

Brejding var på plats för att scouta oss? Vet inte riktigt vad han kan ta med sig från den här kampen i så fall.

***

Anmärkningsvärt att Ricoh har fler på läktaren än vad Djurgården hade under sin fajt. Nog för att det inte är högsta serien, men är djurgårdsfansen för fina för att komma och titta????? Med så många anhängare borde de kunna fylla Sjöstadshallen till bredden tio gånger om. Men hälften av publiken bestod av Ricoh- och IFK-spelare i första halvlek samt ett gäng hammarbyare. ILLA!

Inga kommentarer: