onsdag 22 februari 2012

Söderberg tippar omgång 19

HK Tyrold - HK Silwing/Troja, fredag kl 19:30 i Tyresöhallen
Hemmalaget har mest att spela för i den här matchen och därmed får de också leva med pressen att vinna. Och det är lite av ett måste för att komma på tryggare avstånd till nedflyttningsplatserna. Frågan är hur de kommer hantera den pressen. HK Silwing/Troja har rutin i massor. De är klara från kval och kan på sin höjd bara avancera en placering i tabellen när serien är färdigspelad. Kanske nog så sporrande? Säkert! De har om inte annat fått ny energi i kraftpaketet Adam Nilsson. Troligt också att de hinner få med en fräscht solbränd Markus Berg Loen som varit på en månadslång Thailandssemester. Det blir en match mellan lätta och kvicka hemmaspelare mot stora, rutinerade och tunga bortaspelare. Härliga kontraster och matchen känns på förhand ganska öppen även om jag håller ”Vestis” gäng som favoriter till segern.

Mitt tips: 27-31.

***

IFK Nyköping - Sollentuna HK, fredag kl 19:30 i Nyköpings Sporthall
Vi har själva sett till att det här blir årets viktigaste match och bortalaget har spelat stabilt så det blir även årets viktigaste för dem. Givet är att vi behöver komma på vinnarspåret igen efter fyra raka torsk. Samtidigt har vi mött lagen som för närvarande placerar sig 1, 2, 3 och 4 i serien. Så vi kan lugnt säga att vi har revansch att utkräva, både på oss själva men även på motståndet eftersom vi torskade på bortaplan med en boll. Känslan är att det här kommer bli en häftig tillställning med två taggade lag som har väldigt mycket att spela om.

Mitt tips: 26-24.

***

Ricoh HK - Strömnäs GIF, lördag kl 12:45 i Sjöstadshallen
En mycket tuff match för bortalaget som möter ett av seriens mest formstarka och förstärkta lag. Det finns skytte så det räcker och blir över från alla niometerspositioner (Holmberg, Quinones och Johansson), en jätte på linjen i Järeholm och kanter som älskar att ta läget med Henricsson och Blanck i spetsen och längst bak spelar Falk och Damberg inspirerat. H6:an Johan Szybanows medverkan känns osäker eftersom han spelar en viktig match, förvisso hemma, kl 17:15 mot Simon Skuthällas Trelleborg HBK. Men Ricoh HK står knappast och faller med Szybanow här, även om han är riktigt duktig. Strömnäs GIF lär som vanligt få 6 till 9 mål från Simon Karlsson. Även Rickard Jonsson lär vräka in några från M6 men samtidigt tror jag inte hemmalaget kommer ligga så värst högt i försvaret.

Mitt tips: 35-23.

***

Täby HBK - HK Country, lördag kl 13:00 i Tibblehallen CC
Det börjar liksom dra ihop sig och även här har bägge lagen mycket att spela om. Nu tog inte Täby HBK chansen i förra omgången och motståndet blir här tuffare än i förra omgången. Inte mycket som talar för en skräll här och HK Country jagar kvalplats så deras tändning lär det inte vara något fel på. Bredd, kompetens och rutin kommer mala ner motståndet och fixa hem två poäng till Stöpen.

Mitt tips: 25-32.

***

IK Cyrus - HK Eskil, lördag kl 14:00 i Jönköpings Idrottshus
Grönblad satsar ungt och friskt och matchar framtidens IK Cyrus. Alla vill visa vad man går för. Helt rätt! Men det kommer inte leda till några poäng men de kan i alla fall kämpa på och göra det bästa av saken. Seriens bästa lag kommer på besök så håll i hatten alla smålänningar!

Mitt tips: 20-34.

***

RP IF Linköping - Tyresö IF, lördag kl 16:00 i Linköpings Sporthall
Två kontringsstarka lag i en toppmatch. Hade varit en kul match att se för det här kommer bli jämnt och tufft. Kantspelarna är jämna, M6 också men även spelarna på niometer. Dock sticker en spelare som Johan Brun ut lite extra. Men Calle Anderssons bössa brukar också resultera i många mål. Bra målvakter i bägge lagen också men där är det fördel RP IF Linköping som har Alexander Rosén. Min spontana känsla är att Tyresö IF är något vassare, vilket också tabellen visar, men eftersom RP IF Linköping är så jäkla starka på hemmaplan känns utgången oklar för mig. Jag fegar ur och tippar ett kryss här.

Mitt tips: 25-25.

Inga kommentarer: