fredag 24 februari 2012

Inför Handbollsfredag mot Sollentuna HK

Ikväll är det dags för en spännande drabbning i Nyköpings Sporthall när nykomlingen Sollentuna HK kommer på besök. De har gjort det mycket bra hittills med tanke på att de fick en friplats i division 1 norra. Vi vann som kanske bekant i två raka matcher i division 1-kvalet förra säsongen. Men det är historia nu.

Sollentuna HK:s öppning i höstas tydde på att de skulle få det enormt tufft men allt eftersom tiden gått har de växt in i division 1-kostymen. Deras poängskörd kunde ha varit större än vad den är idag, efter att de fallit på målsnöret vid några tillfällen. Detsamma gäller oss i IFK Nyköping.

Kvällens motståndare ser i dagsläget ut att ha spelat sig klara från en direktnedflyttning. Men jag tror knappast att de är nöjda över att bara få kvala nu när de har häng på oss och inför matchen skiljer det endast 4 poäng. Så det är en oerhört viktig match för bägge lagen.

Vi själva kommer från fyra tunga matcher där vi mött ettan till och med fyran i tabellen. Fyra torsk. Samtidigt har vi många gånger kunnat visa upp ett bländande försvarsspel i dessa matcher. Och ja, vi spelade det bästa försvarsspelet hittills den här säsongen under de första 10 minuterna borta mot HK Eskil. Resultatet i den matchen blir bara ännu mer tragisk om man har det i åtanke.

Men ikväll tar vi nya tag och det gäller som vanligt att vara fokuserad hela matchen, både framåt och bakåt.

Sollentuna HK har genomgående under säsongen haft en stabil målvakt i Erik Mattelin, som stått i alla matcher utom en. Han blev nämligen avstängd en match efter att ha touchat en Tyresö IF-spelare och fått rött kort. Sedan tre omgångar tillbaka har de även fått in Daniel Hallstensson på målvaktssidan. Framåt gör nyförvärvet från Borås HK 84, Andreas Fuxborg, många mål från sin V9-position. Med hans 105 gjorda mål blir han endast brädad av skytteligaledaren Erik Sten om vi kollar in skytteligan för alla V9:or. Ser vi till hela skytteligan ligger han på en femteplats. Givetvis är det en spelare vi måste få stopp på. Samtidigt har Sollentuna HK börjat sprida sitt målskytte på allt fler spelare så det gäller att vara på tårna i hela vår försvarslinje.

Vi själva kan matcha en fulltalig trupp, varken några skador eller sjukdomar just nu, så det är samma lag som i senaste matchen. Under veckan har vi filat en hel del på spelmoment så vi har fått skjuta av oss. Samtidigt har våra målvakter visat en fin form. Så det har sett bra ut med laddningen och ikväll gäller det att vi plockar fram det vi vet att vi kan.

Kom och fyll upp hallen även denna Handbollsfredag - matchstart 19:30 - Nu kör vi!

***

Har som vanligt plockat fram lite statistik inför matchen. Först kan ni se respektive lags fem bästa målskyttar i en samlad tabell:


Klicka på bilden för större format.

Mest utvisade spelare:

IFK Nyköping: Melcher Melchersson, 19 x 2 minuter.

Sollentuna HK: Johan Renkse, 14 x 2 minuter.

Flest straffmål:

IFK Nyköping: Amel Suljevic, 17 stycken.

Sollentuna HK: Kai-Henrik Striem, 20 stycken.

Och tabelläget ser ut som följer:


Klicka på bilden för större format.










Inga kommentarer: