måndag 20 februari 2012

Vinst direkt för Timmy Sundin

Nu när Allsvenskan går mot sitt slut och Djurgårdens IF HF har spelat några matcher utan den viktige H9:an Tomas Tverin, som är skadad, har laget nu hämtat in Timmy Sundin. Samma Sundin som även förra säsongen hämtades in i några viktiga matcher på slutet. Det är en sevärd spelare med ett spektakulärt register och blick för spelet som ofta gör det oväntade. Den här säsongen har han annars spelat med Handens SK i division 2 östra. Bloggen fick tag på Sundin när han satt på bussen på väg till Karlskrona i lördags. Det var dags för hans debut i årets upplaga av Djurgårdens IF HF.

Jag tänkte höra med dig, förutom att du älskar DIF, varför väljer du att avsluta säsongen där?
- Jag bestämde mig redan efter kvalvinsten förra året mot IK Cyrus att jag skulle trappa ner. Sparsamt med speltid och att jag hade jävligt tråkigt fick mig att ta beslutet. Leif och jag har alltid haft en bra relation och god kontakt. Sen gjorde Leif ett sista försök.

Så, en blandning av Leifs övertalning men spelade det också in att vänsterhänte Tomas Tverin är skadad?
- Som du säger så fick Tverins skada mig att ta beslutet att skriva på för DIF och att det blir en utmaning för mig. Min tanke just nu är att spela säsongen ut och när man är i Leifs sällskap så är det inte svårt att dra på smilbanden!

Varför vill du inte köra med DIF för jämnan? Jag menar, du gör ju inte direkt bort dig på plan med din stil och finess!
- Jag ska köra med DIF nästa säsong, men på ett annat plan. Har nu införskaffat mig en säsongsplåt på Stadion och det kommer vara nummer ett för mig. Men visst kittlar det i magen att Hammarby kan få lämna högsta serien för att göra oss sällskap.

Till en annan sak. Stämmer det att du var och provspelade med Manchester Uniteds handbollslag för något år sedan?
- Du ska inte tro på allt Sonny säger! Men jag var över där och skulle titta på fotboll. Skulle då passa på att spela med deras universitetslag. Men det fanns roligare saker att göra, haha.

Haha, jag kanske fick det från något Sonny skrivit på bloggen. Alltså, inget mer DIF nästa säsong för din del?
- Att jag fortsätter i DIF är inte så aktuellt. Men att jag ska spela i Handens SK igen, det är en sak som är säker!

Tack ska du ha och lycka till!
- Tack så mycket och hoppas själv att ni kan klättra!

Ja, det hoppas jag med!

***

Timmy Sundin satte 4 mål i segermatchen borta mot Hästö IF. Matchen slutade 33-26 till Djurgårdens IF HF och de har nu 4 poäng ner till kvalstrecket. Lite andrum alltså.

1 kommentar:

Anonym sa...

Djyrgårn idag anni 2013 är emellertid nått helt annat , inte en enda showman kvar i truppen,sloganen "för Stockholmare av stockholmare" är som bortblåst rena rama främlings legionen från västkusten och inte en gubbe under 30 snarast över,Är framtids bygget på väg mot div 3 varifrån man kravlat sig opp efter den pinsamma sortin i Elitserien 2003 när man vanhedrade BK Söders färger vilka fått seerie platsen av.