fredag 10 februari 2012

Inför Handbollsfredag mot Tyresö IF

Ikväll kl 19:30 är det avkast och vi ställs mot ett giftigt Tyresö IF. De har mycket kvalitet i laget. Sedan vi mötte Tyresö IF på bortaplan har Stefan Germerud tillkommit på H9/H6. Därmed är vårt lag ganska oförändrat. Detsamma gäller kvällens bortalag.

Tyresö IF har en bred trupp med målfarliga spelare på varje position. De saknar dock en utpräglad vänsterhänt skytt på H9. Detta kompenseras av en kontrings- och genombrottsstark Stefan Petrovic. Honom har vi även mött när han representerat IF Swithiod och Lidingö SK. Petrovic har SM-guld med Hammarby IF HF på meritlistan men även spel i j-landslaget där de svenska lagkompisarna bland annat hette Niclas Barud, Oscar Carlén, Robin Andersson, Kim Ekdahl Du Rietz och Jonathan Stenbäcken.

Så att han råkar vara en högerhänt H9:a, utan att vara en 190 cm lång skytt, känns mindre viktigt.

Vi åkte på stordäng med 40-24 i bortamötet den 29 oktober. Det gjorde vi mot RP IF Linköping också. Men hemma kan allting hända och vi kan ställa en fulltalig trupp på benen som är mer än revanschsugna och vi kommer kämpa hela vägen. Sedan får vi se hur långt det räcker. Hur som helst ska det bli kul med match och sedan helg på det.

Har sammanställt lite statistik, för ovanlighetens skull, mellan oss och Tyresö IF. Vi har ju spelat några matcher mot varandra de senaste åren i division 1 norra.


Klicka på bilden för större format.

Dessa siffror ger följande maratontabell:


Klicka på bilden för större format.

Ganska jämnt, eller hur? Säsongen 2007/2008 slutade vi 8:a och Tyresö IF 7:a. Säsongen 2008/2009 slutade vi 3:a och Tyresö IF 8:a. Året efter det blev vi 4:a och Tyresö IF 10:a. Men så har våra trupper också förändrats genom åren och verkligheten är annorlunda nu, vilket också den nuvarande tabellen vittnar om:


Klicka på bilden för större format.

Samtidigt vet man aldrig vad som kan hända. Då och då chockar bottenlagen även de bästa i serien. Här får ni förresten en gemensam skytteliga där respektive lags fem bästa målskyttar är samlade:


Klicka på bilden för större format.

Och här har ni lite blandad statistik summerad på lagnivå:


Klicka på bilden för större format.

Nu var jag färdig med statistiken och kopplar på hjärnan inför matchen. Vi tar med oss en god känsla till matchen efter att vi kämpat och krigat på ett föredömligt sätt i de senaste matcherna.

Varmt välkomna till Handbollsfredag - avkast 19.30!

6 kommentarer:

Tyresösupporter sa...

Är det liveuppdatering från matchen på bloggen ikväll?

Söderberg sa...

Inget sådant planerat. Tyvärr!

Anonym sa...

När får man se Treijner & Söderberg på twitter?

Söderberg sa...

Oh yeah! Tanken har slagit mig många gånger och visst är det ett fräscht sätt att sprida kort och kompakt information på.

Men det finns inga sådana planer i dagsläget.

Marcus sa...

Tack för ett bra arrangemang. Absolut roligaste bortamtchen hittills :)

Söderberg sa...

Härligt att höra Marcus. Ha det fint!