tisdag 3 maj 2011

Igår uppvärmning - idag lite allvar - torsdag?

Som Pelle skrev om gårdagens pass var det lattjo med fotboll i 20 minuter och det var tack vare att det bästa laget, Arsenal, hade vunnit här senast. Det är alltså vår nye tränares favoritlag och så länge de vinner kanske vi får ösa på med fotboll. Intressant att se upplägget inför hösten med fotbollsuppvärmningar. Mer vinster till Arsenal hoppas nog de flesta i laget men det blir lite moment 22 för vi har några galna United-anhängare i laget som helst ser att de inte vinner.

Nå väl. Fotboll är bara kul på uppvärmningen.

Idag körde vi en väldigt snabb uppvärmning ledd av Simon. Så snabb att Jacke tyckte vi skulle köra lite till. Sedan tog Peter Melchersson över nere i gymmet. Han gick igenom det gymprogram som vi ska köra tre dagar i veckan, före eller efter måndags-, tisdags- och torsdagsträningen. Så vi slet inte ut oss där nere i katakomberna.

Vi gick sedan ut för att möta upp med det härliga 3:e majvädret. Grått, kallt, blåsigt som kryddats med ett lätt duggregn. Det vankades intervallträning på Tessins stora, svampiga och spåriga grusplan som en gång i tiden fungerade som en elvamannaplan i fotboll. När vi kört igenom den första intervallrundan fick vi direktivet att jogga lugnt och fint runt hela planen och skaka loss. Vi var några som tänkte att det här var ju ett ganska tungt pass ändå. Nu joggar vi ner och sen är det bara att stretcha och dra hem.

Nej. Så var det inte. Detta var nog en sjättedel av intervallpasset.

Sen öste det bara på. Och som det öste på. Som om det inte fanns en morgondag. Vi spottade och fräste. Var för trötta för att dricka vatten. All fokus låg på att inte trampa snett i spåren eller att haka i grannen på väg mot nästa mål.

Rätt skönt när det var över måste jag säga. Benen är allt annat än fräscha nu. Får se om jag klarar av att cykla till jobbet imorgon för det kan vara så att jag inte kommer att kunna böja på benen. Men, nu är vi inne i skiten. Om en vecka, sisådär, har träningsvärken lagt sig och vi kommer genast att kunna trampa igenom ett sådant här pass med frenesi och ackuratess.

Nu, mina damer och herrar, är vi inne i försäsongen. Förresten, om detta var ett halvt pass med tanke på Peters introduktion där i början. Hur kommer det se ut på torsdag?

Det blir gipsvagga på fredag för att sedan gå loss på en match- och träningshelg med start på fredag kväll.

Vila? Hahaha.

***

Tyvärr bara en av fyra try out-spelare som svarat på mina frågor. Hade hoppats kunna köra igenom intervjuerna med dessa innan helgen. Annars lär det väl komma någon form av rapport på try outen under helgen, eller troligast efter helgen.

Inga kommentarer: