lördag 14 maj 2011

Ett "lätt" pass idag

Treijner börjar få rutin på uppvärmningar nu. Det är allt som oftast han som leder dessa här på vår försäsong. Noterbart är att de flesta var stela som pinnar där värk i varje kroppsdel var förklaringen till detta. Mitt bland alla vändor av diverse övningar utbrister Sundberg:

- Det blir ett lätt pass idag grabbar.

Det roliga var att han rev ner spontanskratt från samtliga. Knappast någon som trodde på detta. Med facit i hand var det inte det jävligaste vi varit med om men det var heller inte ett lätt pass.

När vi, efter denna klassiska matchuppvärmning, belönades med lite fotboll blev det dock ett jäkla sprutt i allas kroppar. Det var till och med så att tränaren själv, Sundberg, deltog. Fast han var sliten efter två utfallssteg från torsdagsträningen.

Tyvärr bjöd inte junisarna upp till kamp. De började dock med att trycka in 1-0 via ett lågt och fjuttigt skott på Treijner. Men det var också det enda de gjorde för sen storspelade både han och vi andra. När vi i det äldre laget satte 5-1 avbröts fotbollen och vi vann matchen på teknisk överlägsenhet.

Apropå det låga skottet på Treijner så stod just denne och skojade om låga skott innan träningen drog igång. Med risk för att detta skämt mest är kul internt så bottnar historien i alla fall från matchen borta mot Ricoh där deras Mattias Ryd drog på ett lågt skott som Treijner fipplade till och gjorde en kanonräddning på. Tydligen hade sedan Ryd sagt till sina lagkamrater:

- Skjut högt. Han är grym lågt!

Ungefär lika kul som efter matchen mot Bengan Boys här i höstas när Treijner räddade några frilägen mot Wislander och legenden sedan sa:

- Det var det bästa jag mött.

Treijner och Ryd har spelat handboll tillsammans i HK71. Inte HV71 utan HK71.

När vi pustat ut efter träningen och alla blinkande stjärnor slutat blinka i min syn hörde sig tränaren för med gruppen:

- Hur känns det i kropparna? Är det tungt i benen?

- Jaaaaa, blev svaret.

- Bra. Ni ska vara nedtränade också.

***

En kul nyhet är att både pojk- och flickhandbollsklassen på Borgmästarhagsskolan (Borgis), här i Nyköping, gick och vann skol-DM i fredags för niondeklassare. De är födda 1995. Det hela utspelade sig i Eskilstuna Sporthall mot erkänt starka Stålforsskolan från Eskilstuna. På pojksidan bestod motståndet av spelare från Guif och Eskil. Två starka lag men just denna dag fick eleverna från Nypan till det ordentligt och kunde vinna med några mål.

I IFK, förlåt Borgis, fick målvakten Emil Björklund priset som MVP. Laget hade dessutom lånat in Olle Ivarsson Hamberg och Albin Glysing, bägge födda 1996.

Det gick också riktigt bra för flickorna (födda 1995) från Borgis. Stålforsskolan stod för motståndet även där men DM-titeln gick till Nypan. Laget hade lånat in några yngre förmågor i form av Ebba Widstrand (född 1996) samt Sandra Merelius (född 1997).


Borgmästarhagsskolan vann skol-DM både på pojk- och flicksidan. Starkt!

Hatten av för ungdomarna och det är ett gott betyg för att Fredrik "Bobo" Edlund och Lotta Söderberg gör ett kanonjobb med handbollsklasserna på denna högstadieskola.

En eloge också till ledarna för dagen där Tommy "Katten" Gustavsson höll i coachningen på pojksidan. På flicksidan var det Lotta Söderberg och "Linkan" som lotsade laget fram till segern. "Linkan" är inte Per Lindkvist, som ni de flesta IFK:are tror, utan en tjej där min källa inte hade det fulländade namnet.

- Skriv "Linkan" bara, det blir bra, sade källan till bloggen.

2 kommentarer:

Stina sa...

Linkan = Annelie Lindqvist

Söderberg sa...

Tackar :-)