söndag 1 maj 2011

Andrésson är med i Svarta Boken

Det är få förunnat att vara uppskriven i IFK-herrarnas Svarta Bok. Det är alltså boken där det haglar med felsägningar. Mestadels är det störtsköna och skrattframkallande felsägningar. Det är också felsägningar som är mindre roliga, men felsägningar trots allt.

När Treijner & Söderberg som bäst satt och utvärderade förrätten på Guifs VIP-hylla började Guifs tränare Kristján Andrésson att presentera oss inför sina övriga gäster.

- Jag har med mig två speciella gäster idag som har följt laget under dagen. Det är Per Treijner och Rickard Söderberg från IFK Nyköping. De spelar i herrlaget och driver också en underhållande blogg. Den blev utsedd till Sveriges bästa handbollsblogg enligt Allt om handboll. På Treijner & Söderbergs blogg kan ni läsa om IFK, division 1 norra, intervjuer, roliga konversationer och om Svarta Boken, förklarade Kristján för de övriga gästerna kring borden samtidigt som han tog en konstpaus och tittade bort mot oss.

- Och Svarta Boken innehåller en massa sägningar va? Eller felsägningar. Oj, nu sa jag fel, sade Kristján och insåg nog rätt snabbt att han nu var en medlem av Svarta Boken.


Strax innan denna bilden togs såg Kristján till att komma med i Svarta Boken.

Efter den inledande presentationen var det dags för frågestund. Även där får vi nog räkna in ett citat till.

- Vi vill till Globen, eller Scandinavium. Vi vill inte till Globen.

Förstår att Guif vill ha revansch från finalförlusten i Globen för ett par år sedan. Den får de dock ta i Scandinavium, som Kristján var snabb med att rätta till som ni kan se. Sånt här tycker vi är kul i IFK. Små som stora felsägningar.

Jag kan bara bekräfta att du, Kristján, nu är den senast tillagda i Svarta Boken eftersom du var skön nog att säga fel inför fyra stycken IFK-öron. Passande att säga fel om Svarta Boken. En dubbelsägn... en dubbelfelsägning kanske man kan säga? Helt klart en hedersmedlem och detta är, utanför IFK-kretsar, få förunnat. Vi lovar att spetsa öronen under tv-sändningen nästa lördag.

Grattis!

Inga kommentarer: