fredag 30 december 2011

Trelleborgare på besök

Vad en vecka från laget kan kännas som en lång stund. Det var ett handbollssuget IFK Nyköping som tog upp den kollektiva träningen igår. Ett tufft pass med mycket spring, både med och utan boll. Inget gnäll. Jacke inledde träningen med att vi redan nu skulle börja fokusera på matchen mot Täby HBK på Trettondagen. Handbollsfredag men med en ny tid - 17:00.

Ett kärt återseende var att Trelleborg HBK:s Simon Skuthälla deltog på träningen. Med sig hade han sin axelskadade lagkamrat Max Johansson, även han mittnia, som tog plats på läktaren.

Det märktes att Simon är i bra fysisk form. J-vlar anamma vilken speed han hade mot mig och Axel i uppvärmningsövningen när det skulle stötas och säkras. Men det är i och för sig ingenting nytt att han är en terrier på planen. Kul att höra att han fortsätter att utvecklas där nere i Skåne.

Träningens mest spektakulära händelse, som mycket väl kunde ha slutat väldigt olyckligt, var när Emil Persson drog en kontringsboll till Axel Eriksson som gick in mot mitten. Plötsligt small det till och kollisionen var ett faktum. Med Jacke som agerade domare! Bägge herrarna föll i backen och efter att Jacke rest sig upp dömde han lite skämtsamt stürmer samtidigt som han tog sig åt nacken och befarade att han skulle behöva använda stödkrage för nacken de närmaste veckorna.

Tur var att båda klarade sig bra. Och Axel undrade också förstås vad Jacke hade på mittplan att göra. Jo, tydligen hade hans blick fastnat på klockan där på långsidan.

Annars en bra genomförd träning med få tekniska fel och ett bra målvaktsspel från Emil Persson och Fredrik "Lidas" Lidström.

***

Lite kuriosa. "Lidas" pappa är kusin med Niklas "Lidas" Lidström, Detroit-spelaren ni vet. Och då är alltså vår "Lidas" syssling med hockeybackens ungar. Inga konstigheter. När vår "Lidas" var yngre gick han under smeknamnet "Lill-Lidas" men på senare år har han alltså förtjänat samma smeknamn som sin släkting.

***

På torsdag får vi finbesök på träningen. Lukas Karlsson (KIF Kolding) kommer dit för att lära ut lite tips och trix. Skaplig tändvätska! Ikväll spelar för övrigt Lukas en rätt viktig match borta mot AG Köpenhamn. Ettan mot tvåan där KIF Kolding ligger tre pinnar bakom.

Inga kommentarer: