onsdag 14 december 2011

Skytteligatvåan om succésäsongen

Tog mig ett snack med tvåan i den allsvenska skytteligan. Han är både en vass skytt men spelar främst på M6. Det är ju Jesper Östlund i serieledaren Skånela IF jag pratar om. Han är killen som gillar att snacka skit på planen och samtidigt ösa in mål.

Jeppe, det har ju gått skitbra för er. Berätta!
- Ja, det har verkligen gått över förväntan. Vi hade flyt i första omgången mot DIF då vi vände ett åttamålsunderläge till vinst sista 15 minutrarna. Sedan tog vi VästeråsIrsta borta, även där med ett mål. Sedan har det bara rullat på och jag tycker vi har bevisat nu att vi är att räkna med. Och vi har många riktigt bra handbollsspelare.

Ni ligger fortfarande i topp även utan en vänsterhänte H9:an Kacper. Hur har det gått?
- Vi har spelat matcherna med Fredrik Haglöf på H9, högerhänt född 1992. En riktigt bra spelare som kommit mer och mer senaste åren. Han är explosiv och bra bakåt, ett riktigt fysmonster.

Har ni någon mer på H9?
- Ja, även Tim Kulich, som varit handskadad tidigare på säsongen, har gått in på där och framförallt gjort ett jättejobb som tvåa eller halvback. Inte sett att han gått bort sig än.

Låter ju alldeles förträffligt. Ingen vänsterhänt på ingång?
Jo, vi har nu värvat in Tomas Hagman, som med lite tajming kommer bli ett riktigt bra tillskott. Han är en gammal Skånelaprofil.

Jaha ja. Han spelade i Lidingö SK förra säsongen och bombade några ribbkryss in mot oss. Snackar du mycket skit på planen Jeppe?
- Alltid mycket trashtalk på matcherna. Jag är nog den som är värst i vårt lag. Sånt tycker jag bara är kul, speciellt när det märks att spelaren blir ur balans. Det handlar om att ge och ta. Jag älskar matcher när det hettar till ordentligt som när vi mötte OV Helsingborg där smockan verkligen hängde i luften!


Jesper från M6. Foto: Sandra Jansson.

Fy tusan. Hett värre. Något fulspel under hösten då?
- Ja, jag blev ruskigt förbannad när vi mötte Lindesberg borta. Då fick jag ta emot flertalet knytnävsslag i magen och revbenen från Anto och Axelsson. Det tycker inte jag hör hemma på en handbollsplan men det är såklart upp till dem vad de vill lägga energi på. Det slutade med att dem båda fick rött kort. Tycker det är kul hur de sen skyller på domaren för förlusten.

Haha, ja. Dina blåmärken försvann väl samtidigt som poängen består. Skön revansch där. Vad tycker du om er trupp annars?
- Det är något som jag uppmärksammat under säsongen hur folk, på hemsidor och bloggar, fortsätter envisa sig om att vi har en sådan tunn trupp. Tycker vi har bevisat motsatsen gång på gång. Senast borta mot Hästö saknade vi Kacper, Jimmy Karlsson och Filip Persson, V6:a som för övrigt är äckligt bra i läget. Vi vann rätt komfortabelt i den matchen. Vi har 12-13 spelare som håller allsvensk klass och jag tror att några av dessa skulle klara sig bra i Elitserien.

Svar på tal där alltså. Ni är onekligen heta, med eller utan några stora namn. Har hört lite rykten om att du varit inne i en studio med några andra från laget och spelat in en låt. Berätta!
- Spelade in en ny Skånelalåt tillsammans med en duktig kille med enorm musiktalang, Jens Hult. Det var fyra från damlaget och fyra från herrlaget som spelade in låten. Riktigt kul var det och den blev förvånansvärt bra. Möjligt att den kommer upp på YouTube snart.

Ja, säg till för tusan så vi andra får lyssna också. Vad tror du om fortsättningen?
- Hoppas verkligen att vi fortsätter på den inslagna vägen. Kommer självklart bli oerhört tufft att ta förstaplatsen men det är den vi krigar om nu. Skulle vara konstigt om jag sa något annat. Men vi fortsätter ta en match i taget vilket vi verkligen har varit bra på att göra hittills. Sätter dock fortfarande OV Helsingborg som favoriter till seriesegern. Deras spelarbudget är 10 gånger större än vår och de har samtidigt spelare med a-landslagsmeriter. Så de har med all rätt all press i världen på sig.

Ja, dundra ner favoritskapet till Skåne du så kan ni jobba på lika bra som ni gjort hittills. Verkar fungera väldigt bra. Hoppas ni hänger kvar däruppe nu så kan det bli en mycket intressant vår det här. Tack för pratstunden Jeppe och se till att hälsa både brorsan och Dagge! Och "Carl Philip" i målet också!
- Tack själv och jag ska hälsa!

Inga kommentarer: