fredag 16 december 2011

Ahlin vann halvnaken straffturnering

Träningen igår var en svettig sådan. Och jag kommer till det. För och trissa upp humöret fick vi börja med en klassisk fotbollsuppvärmning. Torsk med 5-4 mot junisarna men vi äldre räknade ändå hem segern efter underläge med 5-3 och sista målet vinner. Gäller att vara glad för det lilla.

Men var hade vi defensiven? I snitt fanns en back att tillgå framför en storspelande Treijner i kassen. Emil Persson stod nog för matchens mål efter ett makalöst vristskott rätt upp i krysset bakom en het "Lidas" i junisarnas kasse.

Ja, nog om fotbollen då kanske.

Träningen hade flera intervallpass i form av sprints, 2 x 40 meter, innan vi växlade över till en kamrat och vid ena kortsidan kördes även fem armhävningar i kombination med fem upphopp. Jobbigare än vad man kan tänkas tro.

Någon direkt vila var det inte heller mellan dessa sprints utan då skulle vi direkt köra frilägen när pulsen ändå var uppe. Matchlikt och fint.

Sista fem minutrarna på träningen blev det straffturnering där våra tre målvakter; Treijner, Persson och "Lidas" skulle sätta stopp. Istället för att göra som Billy Näslund i HK Tyrold, att stå i shorts, så körde den hårde Treijner i bar överkropp. Han spände både bringa och biceps för att psyka straffskyttarna. Något som lyckades både en och två gånger.

Otippat dock att den suveräne straffskytten och tränaren Sundberg åkte ut där på slutet och kvar i finalen var V6:an Emil "Berka" Bergkvist och M6:an Rikard Ahlin. Den sistnämnde skulle sedan ta hem segern efter att mestadels ha skjutit straffarna stenhårt nere i jordkrysset (nere i hörnet alltså). Vad som också utmärkte sig var att Ahlin anammade Treijners striptease och även han körde med bar överkropp - och i långbrallor.

Stabilt att en M6:a tar hem straffturneringen. Ska Ahlin bli vår kommande straffskytt på matcherna?

Vi får väl se vad tränarna anser om det.

***

Min vana trogen tippar jag alla matcher i division 1 norra. Får ju inte glömma att lägga mitt tips på morgondagens match mellan IK Cyrus och HK Tyrold.

Det känns som ett sargat HK Tyrold utan viktige Toni Johansson på M9 samt även Kalle Ågren på V9 som varit borta länge. A-laget har match på söndag hemma mot Ystads IF så det borde inte generera några förstärkningar därifrån. IK Cyrus får klara sig utan V9:an Tobias Andersson som fortfarande har problem med fotskadan han drabbades av i matchen mot oss. Där har istället Joacim Kihlberg klivit fram så det borde inte betyda så mycket. Den store och notoriske målskytten Roger Elf på M6 ska lattja "krig" i skogen och det är ett tungt avbräck. Däremot förväntas den viktige 3:an Martin Jönsson vara tillbaka då han nyligen blev pappa - igen. Grattis till dig! Återstår också att se ifall förstemålvakten Markus Genestig piggar på sig från sitt virus.

Oavsett borde detta resultera i en klar hemmaseger. För tillfället förfogar hemmalaget också över en bredare trupp när nu också HK Tyrold har några borta på JuniorElitCupen. Tungt för dem.

Mitt tips: 33-23.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var är målskyttarna från omg. 11?

Söderberg sa...

Kommer imorgon. Fick in den sista matchen sent på eftermiddagen idag. Håll ut! ;-)