lördag 24 december 2011

Halvtidsintervju med Tyresö IF

Idag är det självaste julafton så mellan all gröt, glögg och grisfötter kan ni alltid droppa in och läsa lite på Treijner & Söderberg. Nästa ut i halvtidsintervjun är serietrean Tyresö IF där tränare Thomas Brejding varit respondent.


I min upptaktsintervju höll du Joakim Lundström (M9) och Rickard Frisk (Målvakt) som utropstecken. Har de varit just ett sådant utropstecken?
- Rickard har varit mycket bra. Han är ung och har mycket kvar att lära sig i positionsspelet. Men visst har han varit ett utropstecken. Jocke är stabilt bra men har inte tagit det där klivet och blivit så dominant som jag hoppats, men det kommer.

Du tippade att HK Eskil, HK Country och Ricoh HK skulle ha goda möjligheter att komma topp-3. Vill du revidera det?
- Varför revidera ett superbra tips. Två av tre är strålande.

Jaja, Brejding. Låt gå för det. Mest sevärda spelaren höll du Daniel Adolfsson i HK Eskil med tanke på hans tvåvägsspel. Har du fastnat för någon annan under hösten?
- Adolfsson är bra, men Patrick Quinones är enormt jävla bra och HK Countrys H6:a Jonatan Eriksson tyckte jag var grym. Nu är det enda matchen jag sett honom och han kanske hade julafton, men jag tyckte han var suverän.

Ligger ni där ni trodde att ni skulle ligga i tabellen?
- Klubben hade som ambition att vi skulle etablera oss på övre halvan denna säsong. Jag hade förhoppningar om att hamna i toppen så visst ligger vi där jag hoppats.

Några nya spelare på ingång eller några som flaggat för att lämna?
- En spelare uppvaktas av ett elitserielag och vi vill inte sätta några käppar i hjulet på unga spelare så vi räknar honom som förlorad. Vi får se där alltså. Annars inget spännande.

Hur ser upplägget ut inför jul och nyår med träningar och matcher?
- Det är ju någon storturnering i fotboll mellan jul och trettonhelgen som stör men vi tränar på två gånger i veckan. 28-29 december kör vi även förmiddagspass. Vi har ingen träningsmatch inbokad än, men det löser sig nog.

Er bästa match under hösten?
- IFK Nyköping hemma var bra liksom IK Cyrus borta. Annars har det varit ganska stabilt men de två matcherna var nog de bästa. Det var de två matcher när vi inte fick några direkta svackor i spelet.


Thomas Brejding, tränare i Tyresö IF. Bilden hämtad från Tyresö IF:s webbsida.

Er sämsta match under hösten?
- Täby HBK borta. Jag lyckades inte få grabbarna att ge 100% och då blir det inte bra. Den tillsammans med första halvlek mot Sollentuna HK var inte OK.

Spelare ni kan få ut mer av i laget?
- Mattias Lindahl har enorm kapacitet. Han har de där förutsättningarna som vissa gråter över att aldrig kunna få. När han levererar, som mot IK Cyrus, då är vi riktigt giftiga. Lite oftare bara under andra halvan av serien så blir det en rolig vårsäsong.

Spelare som överraskat?
- Matte Landgraff har varit grym om man nu kan prata om att överraska med en spelare som levererat år efter år. Men han har den där förmågan att vara som bäst när det gäller som mest. Och han har också blivit matchens lirare i fyra matcher.

Spelare i annat lag som ni hade extra svårt för?
- Vi hade jättesvårt för HK Countrys högersida. Otter hade några riktiga pärlor men framför allt hade vi svårt med deras H6, Jonatan Eriksson, som gjorde mål lite som han ville.

Aktuell skadelista?
- Mattias Bejbom är precis tillbaka efter några veckor med stukad fot så alla är hela.

Tippa tabellen som den kommer se ut när vi summerar framåt våren!

1. HK Eskil
2. HK Country
3. Ricoh HK
4. Tyresö IF
5. RP IF Linköping
6. IK Cyrus
7. HK Silwing/Troja
8. IFK Nyköping
9. Sollentuna HK
10. HK Tyrold
11. Täby HBK
12. Strömnäs GIF

Vem vinner skytteligan?
- Erik Sten får ju skjuta så mycket han vill så han vinner den säkert.

Ta ut ditt eget All Star Team i division 1 norra!

MV: Tobbe Olsson, HK Eskil. Stabil och tar det han ska och dessutom lite till.

V6: Mattias Landgraff, Tyresö IF. Bäst när det gäller.

V9: Johan Brun, Tyresö IF. Grym!

M9: Patrick Quinones, Ricoh HK. Utan konkurrens bäst i serien.

M6: Roger Järeholm, Ricoh HK. Stabil, stor och bra bakåt.

H9: Petter Holmberg, Ricoh HK. Given!

H6: Jonatan Eriksson, HK Country. Säga vad man vill, men han gör mål.

Tack ska du ha Brejding! Ha nu en riktigt god jul och ett gott nytt år!
- Tack ska du ha. Detsamma!

Inga kommentarer: