onsdag 28 december 2011

Halvtidsintervju med HK Silwing/Troja

Nu har det blivit Högdalsgängets tur, HK Silwing/Troja. Och då är det givetvis tränaren Rolf "Vestis" Vestberg som svarat på frågorna.



Har ni spetsat till er målsättning något vad gäller tabellplaceringen?
- Vi är nog lite missnöjda men kanske vi inte skall vara det? Vi kommer att ställa till det för "topplagen" hemma i Högdalen under våren och det ser vi fram emot.

Ligger ni där ni trodde att ni skulle ligga i tabellen?
- Som tidigare svar men vi borde haft någon poäng mer. Men tabellen ljuger aldrig.

Du höll Erik Höglund som seriens mest sevärda spelare. Nu har inte Höglund varit med. Har du hittat någon, förutom Markus Berg Loen i ert gäng?
- Erik har ju inte spelat och det är ju tråkigt. Berg håller fortfarande väldigt hög klass. Just nu är jag mest intresserad av Sten i Täby HBK och hans extrema framgångar under hösten. Jag har spelat med pappa Janne och sade till Erik att han aldrig kommer att skjuta lika hårt som pappa. Kanske får revidera det snart?

Du trodde även på V9:a David Matsson hos er som ett utropstecken. Hur ser det ut där efter 11 matcher? Någon fler som blommat ut?
- David har tagit ett bra kliv i sin utveckling och imponerar på träningarna. Kan han bara överföra det till matcher så blir det mycket bra. Broder Oscars skytte har också blivit mycket bättre i år.

Dina favoriter i serien var HK Eskil och IK Cyrus där du även hoppades på er själva till ett kval. Vill du revidera dina favoriter?
- HK Eskil får stå kvar men IK Cyrus får det lika svårt som oss själva. Topplagen ligger där dom ligger, blir svåra att rubba.

Upplägget jul och nyår?
- Vi laddar batterierna och tränar endast individuellt fram till 4 januari. Därefter ett inomhuspass och sedan match den 7 januari. "Stockholmsträning".

Några nya spelare på ingång eller några som flaggat för att lämna?
- Inga lämnar och inga kommer.

Er bästa match under hösten?
- Vi har nog inte presterat någon "helt" bra match. Dock har vi gjort väldigt bra halvlekar. Sista 15 mot er, sista 10 mot Tyresö IF samt första halvlek mot HK Eskil. Det är halvlekar där vi verkligen spelat på topp och det blir bra handboll. Vi har haft väldigt svårt att prestera en hel match.

Er sämsta match under hösten?
- Även fast många saknades så vek vi ner oss totalt mot HK Country. Pinsamt dåligt i vissa lägen.


Vestis.

Några spektakulära händelser som hänt under hösten?
- Det spektakulära i handbollen är våra vändningar mot er och Tyresö IF. Sedan är det alltid lika roligt att se när Oscar Matsson ALDRIG blir avblåst för dubbelstuds. Helt otroligt att domarna missar det år efter år!

Spelare ni kan få ut mer av i laget?
- En hel Olle (Hanserius, reds anm) är grym.

Spelare som överraskat?
- Faktiskt inte. Givetvis är några bättre än andra men det har inte blivit som en överraskning.

Spelare i annat lag som ni hade extra svårt för?
- Om man lyssnar på tränaren så finns det inga sådana, det är nog mest där vi har problem. För gammal tränare med för liten auktoritet.

Aktuell skadelista?
- Inget speciellt.

Tippa tabellen som den kommer se ut när vi summerar framåt våren!

1. HK Country
2. HK Eskil
3. Tyresö IF
4. HK Silwing/Troja
5. Ricoh HK
6. RP IF Linköping
7. IK Cyrus
8. IFK Nyköping
9. Sollentuna HK
10. HK Tyrold
11. Täby HBK
12. Strömnäs GIF

Vem vinner skytteligan?
- Alexander Karlsson, HK Eskil.

Ta ut ditt eget All Star Team i division 1 norra!

Målvakt: Tobias Olsson, HK Eskil.

V6: Johan Henriksson, Ricoh HK. Om han tränar.

V9: Patrick Quinones, Ricoh HK.

M9: Markus Berg Loen, HK Silwing/Troja.

M6: Robin Wärn, HK Country.

H9: Alexander Karlsson, HK Eskil.

H6: Petter Holmberg, Ricoh HK.

Tack ska du ha Vestis. God fortsättning!
- Tack detsamma!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken motivering av S/W tränare om Henricsson "om han tränar" det måste han väl göra eftersom du tog ut honom. Snart kommer nog som motivering om han blir längre, snabbare eller varför inte bättre.

imencri sa...

Enkelt och logiskt. Han menar att Henriksson är bästa v6an om han tränar. Annars finns det andra som är bättre. Sen undrar jag vad du får förkortningen S/W ifrån? Silwing/Troja borde vanligtvis förkortas S/T.

Anonym sa...

Kanske enkelt men absolut inte logiskt! Om Henriksson tränar varför denna motivering och om han inte tränar varför uttagen? Klart det ska förkortas S/T men S/W snyggare :)

Gimmeborn sa...

Söderberg! Kommer de upp statistik på tränarnas all-star lag när alla har gjort sina val? Antal gången 1 spelare blivit vald, medelålder mellan de olika uppställningarna, mål statistik mellan spelarna spelarna osv??

Söderberg sa...

Bra tanke, Gimmerborn! I'll fix!

David sa...

Tränaren låter extremt ödmjuk i sitt uttalande hurvida det finns några spelare att "se upp för"
Som om en idrottslärare säger åt sin klass, som ska möta FC Barcelona(trovärdigt jag vet..) och att backarna fan får vara uppmärksamma på han, den där Messi.
Problem löst.

Herregud, självinsikt verkar finnas, men inte i högdalshallen.
Stort av er tränare och ta på sig dålig coachning, för tro't eller ej, det sker ju det också..

Rolf Vestberg sa...

Till Anonym och David. Ni läser mitt svar som Fan läser bibeln. När det gäller Henricsson så är ju inte jag hans tränare så jag vet ju inte om han tränar eller inte. Johan var nog inte med de sista matcherna och om det beror på att han inte tränar, varit sjuk eller slutat vet jag inte och det var därför jag skrev så.
David, det står väl inte "spelare att se upp för"? Står det inte någon som överraskat? Det är väl en stor skillnad, eller hur. Finns nog ingen tränare som inte analyserar och förklarar vilka spelare som är bra hos motståndarna. Har man dock scoutat motståndare/spelare så kanske det inte finns något som överraskat?? Jag är så pass gammal så jag har en hyfsad självinsikt samt självkritik även fast vi spelar i Högdalshallen.
Gott nytt år på Er

Anonym sa...

Till Rolf vet inte vad som gör dig så upprörd men säger det igen. Din motivering är sjuk antingen tycker du henriksson ska va med eller inte motiveringen om han tränar är jätte konstig. Sen vill jag poängtera att ålder och självkritik/självinsikt inte alltid går hand i hand. Kan bara konstatera att lag som inte har ungdomlig entusiasm håller inte en hel serie, rutin räcker inte som vinnarkoncept. Tjipp Tjopp