måndag 26 december 2011

Halvtidsintervju med RP IF Linköping

Annandagen är här och det börjar bli smått långtråkigt med julmaten. Men det är lika bra att ösa på med fler intervjuer och här har ni seriefemman RP IF Linköpings svar som kommer från tränare Mats "Näsa" Carlsson.


Målsättningen var att komma bättre än 7:a som förra säsongen samt vinna minst en match mot oss. Bägge är just nu uppfyllda. Har ni spetsat till målsättningen något rent tabellmässigt?
- Nej, den står kvar.

Du trodde på er nya spelare Petter Wåhlin som ett utropstecken samt även som den mest sevärda spelaren. Vad har du att säga där nu i halvtid?
- Petter har blivit det stora utropstecknet som jag trodde och har varit väldigt bidragande till våran 5:e plats. Kan bara hoppas att han orkar hålla i hela vägen fram. Starkt gjort av han med tanke på att han lirade i division 3 förra året.

Bästa spelaren trodde du på målvakten Olof Damberg i Ricoh HK. Själv tycker jag att er egen Alexander Rosén, tillsammans med Tobias Olsson i HK Eskil, har varit de bästa målvakterna. Håller du fortfarande Damberg som den främsta?
- Nej, måste nog säga att "Ross" varit jävligt bra så här långt. Har ju bara sett Tobias i en match så jag håller nog "Ross" som nummer 1.

Du trodde på en topptrio i HK Country, Tyresö IF och Ricoh HK. Vill du ändra detta?
- Vidhåller nog de två första men byter ut Ricoh HK mot HK Eskil. HKCountry tar med säkerheten förstaplatsen. HK Eskil och Tyresö IF får kvala.

Ligger ni där ni trodde att ni skulle ligga i tabellen?
- Tycker vi har överraskat lite, bland annat med att ha varit enda laget som slagit HK Country så här långt. Skulle någon ha erbjudit mig 14 poäng efter halva säsongen så skulle jag tagit dem rakt av innan.

Hur ser upplägget ut inför jul och nyår med träningar och matcher?
- Vi tränade på väldigt tufft fram till den 20 december. Sen sen tar vi julledigt till 26 december och kör på som vanligt efter det. Har planerat match mot Mantorp 3 januari i Linköping.

Några nya spelare på ingång eller några som flaggat för att lämna?
- Börjar se lite ljusare ut på skadefronten nu. Mattias Bälter är tillbaka från sin båtbensskada och gjorde comeback i division 2 härom helgen. Blomqvist röntgade foten förra veckan och är snart tillbaka. Erik Nyberg gjorde sin första träning härom veckan efter sin knäoperation. Adam Sjöös axelskada vill inte riktigt ge med sig men vi hoppas att han kan vara med snart. Vore kul att få ha alla spelare att tillgå någon gång under året. Eventuellt kommer en spelare från norska högstaligan som ska läsa i Linköping. Han vill spela med oss. Hoppas det blir klart här runt nyår.

Er bästa match under hösten?
Tycker inte det går att hitta någon speciellt match utan känner att vi har varit stabila så här långt.

Er sämsta match under hösten?
- IK Cyrus borta. De körde över ett segt RP IF Linköping.

Spelare ni kan få ut mer av i laget?
- Hampus Nygren kan vi få ut mera av framåt, alldeles för lite mål. Kan vara så att samarbetet med Adam Lööns skytte saknas.

Spelare som överraskat?
- Jim Andersson (född 1993) har fått en stor och viktig uppgift när Erik Nyberg blev skadad och han har verkligen tagit chansen.

Spelare i annat lag som ni hade extra svårt för?
- Tobias Andersson, IK Cyrus, hade show mot oss.

Tippa tabellen som den kommer se ut när vi summerar framåt våren!

1. HK Country
2. HK Eskil
3. Tyresö IF
4. HK Silwing/Troja
5. RP IF Linköping
6. Ricoh HK
7. IK Cyrus
8. IFK Nyköping
9. HK Tyrold
10. Täby HBK
11. Sollentuna HK
12. Strömnäs GIF

Vem vinner skytteligan?
- Erik Sten blir farlig.

Ta ut ditt eget All Star Team i division 1 norra!

Målvakt: Alexander "Ross" Rosén, RP IF Linköping.

V6: Daniel Blomqvist, RP IF Linköping. Kommer att bli jävligt vass i vår.

V9: Tobias Andersson, IK Cyrus.

M9: Johan Brun, Tyresö IF.

M6: Robin Wärn, HK Country. Om han kommer tillbaka. Annars Rikard Ahlin hos er.

H9: Petter Holmberg, Ricoh HK.

H6: Jim Andersson, RP IF Linköping.

Tack ska du ha "Näsa" och ha en god fortsättning på julen och ett gott nytt år!
- Detsamma till dig, tack!

4 kommentarer:

E.H sa...

Förbannat rolig läsning detta gör div 1N mycket intressant. Självklart höjer tränarna sina egna spelare lite extra men RPs allstar kanske är lite väl hemmabetonad eller? Blomqvist har gjort 1 match!

Söderberg sa...

Trevligt att du uppskattar läsningen!

Visst har Blomqvist bara gjort en match men Näsa vet hans kapacitet och så även jag. Tycker att Blomqvist är topp-3 på V6 i serien när han är 100%:ig. Kanske till och med den bästa.

Jim Andersson är en frisk fläkt som sätter sina lägen. Ung. Han kan mycket väl stämpla in bland seriens 3 bästa H6:or.

Och vad gäller målvaktspositionen är Rosén definitivt topp-3. Detta tillsammans med Tobbe Olsson i HK Eskil och Olof Damberg i Ricoh HK. Ja, enligt mig då.

Men det är också svårt att dra en gräns vid topp-3 då det oftast finns en, två eller tre till som kvalar in på en liknande nivå.

EH sa...

Okey men trodde laget skulle tas ut bland dom som spelat och presterat inte vilka som förmodligen varit bra om dom spelat. Höglund Cyrus hade förmodligen levererat

Söderberg sa...

Jo, du har absolut rätt där. Jag hade förväntat mig ett All Star Team baserat på spelare som synts mer på planen under hösten men jag kan ändå ha förståelse för att en tränare plockar ut en spelare av den kalibern i det här fallet.

Man ska också komma ihåg att varje tränare förmodligen inte sett andra lag mer än en gång under hösten heller. Om de nu inte lånat matcher på DVD av andra lag.

Så, med facit i hand kunde Grönblad ha gjort det enkelt och tagit ut sin guldklimp Höglund. Nu tog Näsa ut Blomqvist.

Valfritt - men kanske inte lika kul!

Men kul att du kommenterar, E.H!