fredag 2 december 2011

Serieledaren leder dubbla busligor

I helgen vankas ännu en tidig seriefinal. Nu Tyresö IF mot serieledaren HK Country. Men jag skulle tro att HK Country behöver hålla sig på planen i den matchen om de ska vinna. Fast jag tycker det är rätt imponerande att de leder serien samtidigt som de leder utvisningsligan. Inte nog med det. De ligger även delad etta, med oss, i röda kort-ligan. Mindre smickrande för både oss och dem. Vår placering i utvisningsligan är inte heller så smickrande.

Bättring. Sånt där har vi inte råd med.

Ettan och den delade tvåan i ligan för högst medelålder, Ricoh HK och HK Silwing/Troja, verkar också vara "snällast". Eller så är de bara mer rutinerade än övriga lag och inte drar på sig slarviga utvisningar.



Får se om jag kan göra några djupare analyser på detta efter säsongen. Om det går att se några samband mellan tabellplacering och utvisningar. Som det är nu verkar det inte straffa så hårt eftersom några topplag även är topplag i busligan samtidigt som något topplag ligger i botten av utvisningsligan. Eller så visar det bara på ett fint sparkapital hos både HK Country och Tyresö IF som ligger etta och tvåa, i serien, trots att de har fått många utvisningar.

Inga kommentarer: