torsdag 8 december 2011

Intresset för Ricoh HK är stort

Bloggen har surrat lite handboll med Sveriges enda (?) GM, general manager, på klubbsidan och han återfinns i Ricoh HK. Magnus Idén är både ordförande och GM i klubben som alltid reser med klass i sin lyxkonferenslokal på hjul.

Häftig titel du har Magnus. Förutom att Stefan Lövgren är GM i landslaget hör man nästan bara att de slänger med titeln inom hockeyn. Går ni er egen väg?
- Helt riktigt Rickard. Ända sedan klubben startade har vi velat gå vår egen väg och vi tittar inte på någon annan handbollsklubb. Men jag tror att vi kan vara ett föredöme för andra inom handbollen. I dagsläget har vi bara ett lag men tittar hela tiden på att göra klubben större. Vi är till exempel nio stycken bara runt omkring laget med allt från massör till president.

Förutom att hålla i klubban på era styrelsemöten så undrar jag vad du gör, rent konkret, för laget som general manager, berätta!
- Oj, som jag nämnde så är vi nio stycken bara kring laget. Jag är den som tillsammans med sportchef och president är ytterst ansvarig. Rent praktiskt så innebär det allt från hemmaeventet på matcherna till nyförvärv.

Spännande. Ni ligger med i toppskiktet också. Om ni skulle hamna på allsvenskt kval och sedan gå upp. Är det något som klubben skulle vilja med tanke på att stommen i laget snarare är i slutet av sin karriär?
- Ja, vi går bara för att vinna. Om vi skulle gå upp så innebär det såklart att vi måste föryngra våran trupp och det har vi i och för sig gjort varje år sedan starten 2007.

Till helgen möter ni seriens formstarkaste lag, serieledaren HK Country, som har nio raka segrar. Kommer ni kunna matcha bästa tänkbara lag?
- Ja, det hoppas jag verkligen. Det är som vanligt mycket förkylningar denna årstid.


Magnus Idén, GM i Ricoh HK.

Vad tror du om matchen?
- Bra fråga. Det enda jag vet om dem är att de har fostrat många bra spelare (Johan Båverud) och att de har seriens näst snyggaste tröjor.

Kanske underförstått vilka matchtröjor du anser vara snyggast då. Vad vet ni om motståndet?
- Ingenting. Vi har bra koll på oss själva.

Antar att ni kommer att resa med er lyxkonferenslokal på hjul. Kan du ge oss andra en liten inblick i vad det finns för fräscha saker att tillgå där inne i monsterbussen (typ kaffe, kuddar, skinnsäten, WiFi osv)?
- Oj, du fiskar Rickard. Du försökte även tidigare med Patrick Quinones men vi har i kontrakten med spelarna och ledarna bestämt oss för att hålla denna typ av information hemlig.

Fan. Trodde jag kunde lura dig lite där. Får spelarna någon ersättning i form av lön?
- Svar nej.

Vem tycker du har varit er bästa spelare under hösten?
- Patrick Quinones.

Håller med. Han är vass. Ni förfogar över seriens, enligt mig, bästa H9:a Petter Holmberg. I mötet med oss kändes det som att han blev lite ensam i andra halvlek och att det bara var han som orkade trycka på i anfallet. Är det just lagets fysiska status som känns som er akilleshäl och att ni därför åkt på några viktiga poängtapp?
- Det där är fel. Okej, vi tränar kollektivt två gånger i veckan men eftersom vi är lite äldre så sköter alla egen träning enligt schema. Vi har bland annat flera som kör Ironman och maraton i laget. I övrigt håller jag med dig att Petter Holmberg är seriens absolut bästa H9:a.

Kan det vara så att man lätt överskattar er med tanke på meritlistan hos spelarna och att man då lätt glömmer bort att ni har den högsta medelåldern i serien (28,1 år), tränar två pass med mycket fotboll samt mest spelar för att det är kul?
- Som jag nämnde tidigare också. Men vi är lite av ett socialt experiment där vi skiljer oss från övriga lag i handbollssverige. Handboll och idrott måste vara kul och har man inte det så kommer inga framgångar. Vi arbetar väldigt mycket socialt och med morötter som drar alla spelare mot samma mål. Det är viktigt att förstå inom en lagidrott att alla spelare och ledare har samma värde.

Har ni bra sammanhållning på sidan av handbollsplanen? Vad gör ni i sådana fall som en "standardaktivitet"?
- Haha, vi träffas ibland för att ha lite genomgång/teori. Detta görs såklart på kontoret. Annars så turas vi om att sköta det sociala men av någon anledning så ligger festkommittén i framkant. På det sportsliga åker vi på väldigt mycket handboll som VM, EM och Champions league vilket är trevligt.

Låter helt klart mysigt. Tillsammans med HK Silwing/Troja har ni minst utvisningar i serien, 24 stycken, efter omgång 9. Är ni för snälla eller bara alldeles för rutinerade?
- Bra fråga, det är nog en blandning skulle jag tro.

Har ni någon mer spelare på ingång?
- Ja, intresset för att komma till oss är stort. De två senaste säsongerna har vi fått tacka nej till väldigt många. Det är väldigt viktigt för oss att man passar in i gruppen. Vi för just nu en del samtal med nya spelare inför nästa säsong. Det är är ju mitt jobb.

Okej. Du vet vem du kan höra av dig till om du vill sprida några nyheter. Lycka till mot HK Country!
- Tack för det Rickard och välkommen till borgen den 4 februari 2012.

Tackar för det!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ricoh kan gå hela vägen
Leif

Anonym sa...

Jag vill veta mera om Ricoh laget, finns det bilder mm någonstans?

Söderberg sa...

Du har en lagbild på deras blogg:

http://handbollsgrabbarna.blogspot.com/