måndag 19 december 2011

Söderbergs All Star Team

Det kanske inte alltid är de spelare som gjort flest mål på sin position som jag plockat ut i mitt lag. Jag ser nog hellre till att spelaren även har sin mest normala position både i anfallet och i försvaret. Att M9 och M6 spelar både framåt och bakåt känns helt klart som en fördel för att slippa byta runt för mycket.

Så, här har ni mitt All Star Team i halvtidsvilan:


Klicka på bilden för större format.

Och här har ni mina motiveringar:

V6: Mattias Landgraff, Tyresö IF (26 år). Har en stentuff konkurrens i laget där främst Jacob Lemón och Viktor Hallén tävlar om speltiden. Landgraff har spelat många år på seniornivå och är rutinerad och äldst i ett annars ungt Tyresö IF. Förutom att vara en kvick kontringsspelare och säker från struten är han även en säker straffskytt. Inklusive dessa straffar är hans målsnitt fina 5,75 mål/match. Och då har han bara 8 spelade matcher. Hade han spelat en till hade han säkert ledat skytteligan för V6:orna.

V9: Johan Brun, Tyresö IF (23 år). Brun blir sällan osynlig i matcherna och han har bra procent i sina avslut men kan även släppa bollen vidare efter ett rejält pådrag. Ruggig i andrafasen men kan även göra lätta mål mot uppställt försvar. Bra spänst och bra skott där målsnittet ligger på 5,5 mål/match.

M9: Patrick Quinones, Ricoh HK (31 år). Han är lång, stor och kraftfull. En splitvision som få i serien bemästrar. Ett avigt jämfotahopp med välplacerade skott över trippelblock som ingen behärskar. Och han är en viktig kugge som trea i försvaret. Men har man vunnit SM-guld så har man. Glöm inte heller att Quinones Ricoh HK har två kollektiva pass i veckan så sett över en match på 60 minuter med högt tempo kanske hellre Daniel Adolfsson i HK Eskil skulle fått platsen men här går jag mer på Quinones farlighet över hela banan.

H9: Petter Holmberg, Ricoh HK (23 år). Jag har spelat mot Holmberg när han representerat Djurgårdens IF HF, HK Tyrold och nu Ricoh HK. Han har varit lyckosam i varje match och har också varit ett hot precis hela tiden. Problemet under hösten har nog snarare varit att det bara varit han som orkat trycka på i 60 minuter i sitt lag uppe på niometersbesättningen. Holmberg är även en ursäker H6:a och hans splitvision, med att vända utspel från zon 3 tillbaka till H6, är grymt att se. Här har Holmberg givetvis hög konkurrens av Alexander Karlsson i HK Eskil men även högerhänte Jimmy Otter i HK Country. Men det får bli Holmberg för min del.

H6: Jonatan Eriksson, HK Country (20 år). Svårt att inte ta ut Jonatan här efter att han öst in mål från en annars rätt blek position sett över hela divisionen. Just mot oss var han inte den som var direkt mest lyckosam men han gör mål och det är trots allt rätt viktigt. Det är ganska tydligt att det inte görs så mycket mål, överlag, på H6 när jag jämför statistiken mellan de olika positionerna. För lite utspel eller kontringar kan vara en stark förklaring men samtidigt är vi vänsterhänta ett litet släkte så det blir också naturligt att det inte finns lika många vassa där som på exempelvis V6. Fast ska vi kolla runt lite mer kanske Jonatans kompanjon Erkan Demirbag kan bli en stark kandidat till platsen när vi summerar. Eller varför inte ynglingen Jim Andersson (18 år) i RP IF Linköping?

M6: Robin Wärn, HK Country (20 år). Wärn visade upp ett imponerande avslutsregister mot oss. Och har på sina 48 mål på 9 matcher säkert gjort det mot flera lag. Han är också med sin längd tacksam att hitta in till med inspelen. Och svår att skjuta förbi i försvaret. Att han nu fått kliva in i IFK Skövdes trupp säger väl en del om hans lyckosamma höst. Wärn är också rörlig och orkar springa en hel match. Hård konkurrens från andra spelare är Roger Järeholm (Ricoh HK), Roger Elf (IK Cyrus) samt Rasmus Nilsson (HK Eskil). Men jag tycker att Wärn är den mest kompletta med sin fysiska status, längd och variation i avsluten.

Målvakt: Tobias Olsson, HK Eskil (22 år). Tobbe har den här förmågan att stänga matcher fullständigt. Otroligt kylig i kassen med små rörelsemönster. Att han dessutom har ett utkast som jag aldrig tidigare sett på den här nivån gör att han sticker ut och är ett stort vapen även framåt. Svårt att plocka ut en målvakt här eftersom jag vet att det även finns andra målvakter som håller en hög högstanivå, och hög lägstanivå, och jag tänker då främst på Erik Mattelin (Sollentuna HK), Alexander Rosén (RP IF Linköping) och Olof Damberg (Ricoh HK). Men här fick alltså Tobbes gudabenådade utkast vara tungan på vågen. I hans värld är det aldrig försent att slänga iväg en kontring, så det är bäst att vara vaken i hemspringet.

3 kommentarer:

Linköping sa...

Helt okej lag, skulle nog valt Rosen i kassen.utan han så skulle inte RP legat så högt upp. Sen skulle nog Steen in på V9,han är ändå överlägsen skytteligaledare.
Alexsander Karlsson tycker jag ska in på H9 pga bättre försvarsspel. Om bara skulle gå på offensiva kvaliteer så skulle Rasmus från Eskil in på M6, men Wärn är bättre bakåt.
M9 finns det ett gäng att välja på Qiunones och Adolfsson är väl dom som är dom bästa 2-vägsspelarna, sen är Countrys och Strömnäs M9:or jävligt bra framåt(kan inte namnet på dom)

Håller med om att H6 positionen är ovanligt svag i år, V6 är det jämt har inte mött nån som stuckit ut nämnvärt.

Bra blogg, skulle va kul med lite mer Allstar lag från folk.

Söderberg sa...

Kul med åsikter!

Sten är överlägsen i skytteligan som du säger och mål är alltid bra att göra. Men detta måste också sättas i relation till hur många skott som avlossas eller hur bra/viktig man är i bägge riktningar, tycker jag. Att också kunna vara finurlig med bra samarbeten med övriga positioner.

Det hade annars varit enkelt för mig att bara sortera min statistik på de som gjort flest mål på varje position och tagit dem därefter.

Om du fortsätter följa bloggen kommer du kunna snart kunna ta del av varje lags All Star Team.

Trogen Supporter ! sa...

Får nog säga tvärtom Linköping.. Jag tycker att V6 är väldigt svag för att vara div 1. Det är väll egentligen bara Rp:s och Eskils V6 som är riktigt bra. Nu har varken Blomqvist eller Sjöö kunnat vara med speciellt mycket men dem har vart riktigt bra tidigare år 1 Det syns inte minst i skytteligan... V6 brukar ofta vara målsprutor.. Men så är inte fallet här!