fredag 16 december 2011

Roger Elf ska "leka" krig i skogen

Alla lagen utom IK Cyrus och HK Tyrold får glatt vänta på sina division 1-matcher till efter nyår. Imorgon får HK Tyrold chansen på en snabb revansch efter förlusten nu senast. Men de får klara sig utan några viktiga spelare. Bloggen har hört sig för med IK Cyrus-tränaren Christian Grönblad inför tjuvstarten av omgång 12.

Hallå där Christian! Vad har du för tankar om lördagens motståndare HK Tyrold?
- Ja, HK Tyrold är det laget i botten av tabellen vi hade störst respekt för innan serien började. Deras explosiva och grymt luriga M9 (Toni Johansson, reds anm) hade vi jättebekymmer med i somras under en träningsmatch. Nu var han tyvärr skadad och fick snällt sitta på bänken som lagledare. Dessutom saknade de spelare på grund av P-SM. Ska bli spännande att se vilka 95:or de kastar in mot oss. Hammarby hade också match samma dag som vi spelade. Har inte så bra koll på HK Tyrold så att jag vet vilka de saknade. Får en känsla av att de har ännu mer att ge.


Grönblad slipper den explosiva Toni Johansson i HK Tyrold på lördag som åkt på en axelluxation.

Hur är läget i ditt eget gäng?
- Tobbe (Andersson på V9, reds anm) har inte kunnat träna handboll sen han blev nedsprungen och stukade foten. Så honom får vi snällt klara oss utan. Martin Jönsson väntar barn och vill det sig illa blir även han borta mot på lördag. Roger Elf ska, som coachen kallar det, "leka" krig i skogarna utanför Linköping. Han utbildar militärer där och ibland är tydligen rikets säkerhet viktigare än två poäng i division 1 norra. Om inte detta är nog ligger Genestig nerbäddad i halsont och feber.

Tunga avbräck Christian. Då öppnas chansen för några andra att kliva fram med andra ord?
- Ja, detta gör att det blir grymt spännande att se vilka, av de som stått åt sidan, som kommer att kliva fram då. Förra matchen visade Kihlberg att han är att räkna med i andra halvlek då han gjorde hela sju mål. Jag skulle tycka att det var väldigt roligt om Martin "lill" Andersson kliver fram. I och med att så många är borta kastar det om vår tydliga rollfördelning ordentligt. Och det gäller nu för de som suttit mycket på bänken att visa att de vill vara med i leken. Världens bästa chans att visa vad man kan.

Vad kan publiken förvänta sig?
- Kan ju lova att det här bli en nervkittlare i 60 minuter. För HK Tyrold kan spela riktigt bra handboll om de får allt att stämma.

Något annat?
- Älska handboll!

Nice! God Jul och Gott Nytt År då!
- Detsamma!

***

Stort grattis till segern mot HK Malmö Andréas Asp och till matchens lirare!
- Yeah! Tack som fan!

Viktigt värre med den där segern. Och vilken bevakning det var av vår tidning uppe i Eriksdalshallen. Artikel över ett helt uppslag. Stort!

Men IFK Tumba bytte i och för sig namn i somras till Caperiotumba...

***

Har också sedan några dagar tillbaka mejlat alla lagen i division 1 norra för en halvtidsintervju. Så om ni inte kollat era inkorgar, gör det!

Hoppas därmed kunna bjuda på ett lag om dagen under jul och nyår, ungefär som mitt upplägg med mina intervjuer inför säsongen.

Inga kommentarer: