torsdag 22 december 2011

Asp räddade vår hemresa

Drog upp och kollade på Caperiotumba mot HK Aranäs igår tillsammans med Asps anger management-terapeut Björkman och målvaktslegenden Mattis. Jag kände på mig att Asp skulle stå som vinnare denna afton. Och även hans förra elitserieklubb IFK Skövde, så jag oddsade lite blygsamt på två hemmasegrar. Vilket skulle visa sig vara ett bra val.

Asparnas Caperiotumba öppnade lite trevande och låg under med 5-10 ett tag. Såg mörkt ut. Men det går ju snabbt i handboll. 3 hemmamål och vi kunde pusta ut lite på läktaren. Fan, det följdes upp av två bortamål och då var ställningen 8-12.

Exakt hur trevlig vår hemresa skulle bli hängde på om Caperiotumba vann matchen. Vi skulle nämligen sitta i baksätet på Asps bil hem till Nypan. Så det kanske inte var så konstigt att vi tre lät mer än hemmapublikens klappor där ett tag.

Det dröjde en liten stund av den andra halvleken innan hemmalaget, genom Andréas Asp, var i ledning för första gången i matchen. 16-15. Asp var ju helt fantastiskt het och satte 8 mål i matchen, varav två på straff. Han gick inte att stoppa i kontrings- och andrafasspelet. Ett av målen hatade han in. En klassiker.

Förbundskapten Staffan Olsson fanns på läktaren. Likaså ex-förbundskaptenen Ingemar Linnéll. Deras söner Henrik Olsson och Jesper Linnéll spelar som kanske bekant i Caperiotumba.

Men det var inte någon av dessa grabbar som skulle sticka ut och vara direkt avgörande för deras seger. Nej, det var istället Tobias Rosengren på H6, som när han väl blev inbytt visade vägen med säkra avslut och han kom upp i 6 mål. Fantastiskt kul att se Andréas Asp och hans speed och kraft. Han kanske till och med var lagets bästa spelare, även om det priset gick till den nyss nämnde Rosengren. Tycker också Victor Skillhammar gjorde det bra med sina 7 mål, varav två viktiga på slutet, 27-28 och 28-28.

Hampus Asp fick vi mest se i försvarsspelet och vi tre tyckte att han gjorde det bra där. Han köttade på.

Handboll,%20elitserien
TV4-Sporten var där. Andréas Asp tackar glatt efter matchen där på slutet.


Asps gamla lagkamrater i IFK Skövde vann hemma mot HK Malmö. Här har ni HK Countrys utlånade M6:a Robin Wärn i en intervju efter matchen.

Inga kommentarer: