måndag 22 augusti 2011

Första fighten för säsongen .. och det märktes!

Ja igår hade vi första träningsfighten för säsongen borta mot RP i Linköpings trevliga sporthall. Inför fighten pratade vi om att hålla vårt spel, inte slarva i uppspelen och jobba på bakåt. Inför i år har vi ju som sagt tappat ytterligare ett antal spelare vilket innebär nya positioner bakåt för flera spelare. Axel Eriksson har bland annat fått gå som tvåa och Fogel och Kassem gick idag som treor och spets i ett 5-1 som åtminstone inledningsvis gav goda resultat.

Inledningsvis hade vi bra träff i försvaret men kastade bort några lägen framåt, samt några bra räddningar av deras keeper. De fick bra utdelning i kontringarna och ryckte ifrån. Men så slarvade vi något mindre och fick lite fler räddningar varpå siffrorna jämnades. Det stod 13-10 i halvlek vilket jag tycker är helt okej. I andra halvlek kom dock slarvet tillbaka och det känns inte som att vi är konsekventa i vårt anfallsspel. Vi gör ett avtal som vi inte riktigt går för till 100 procent. Antingen kommer inte en satsning som den ska, eller så väljer någon att bryta av den för tidigt och gå på en avgörande passning eller skott. Jag vet inte hur många gånger vi levererar en boll rakt i händerna på RP:s tvåor och treor som leder till kontring och mål i arslet. Slutresultatet skrevs till 30-19 vilket kan tyckas som stora siffror. Kan dock tycka att vi spelmässigt inte var lika långt efter men att de utnyttjade våra misstag effektivt.

Summa summarum kan man säga att det var en typisk försäsongsmatch där vi blandar och ger men för ofta blir tveksamma och tappar initiativet i matchen. Men positivt är första halvleks försvarsspel och delar av anfallsspelet. Tycker att Mackan Pettersson gör ett bra jobb på kanten och att Rikard Ahlin jobbar bra både offensivt och defensivt. Kul också att Lidas fick göra sina första räddningar i IFK-dressen då vi åkte med tre målvakter som alla fick stå. Jacke gav oss i uppgift att ransaka oss själva och det ska bli spännande att se vad som kommer sägas på kvällens träning.

Som alltid när man möter Linköping måste jag ju nämna Axels våldsamma attack på sporthallen från ifjol! Har dessvärre inte klippet på min nya dator så ni får hoppa in på den här länken och titta. Klart sevärt!

Inga kommentarer: