måndag 22 augusti 2011

Jönköpingsnytt

Adam Lönn, förra året i RP IF Linköping, verkar inte direkt göra bort sig i sitt nya lag. I segermatchen mot den allsvenska kollegan Hästö IF (40-27) sköt han 9 mål för ett par veckor sedan. Där stod också min gode vän och kollega, tillika nyförvärvet från IK Cyrus, Mats Erlandsson i 45 minuter. Jonatan Jepsson körde rehab för fullt - igen. Oturen med knät förföljer vår gamle lagkamrat.

- Det är kasst. Vred till det för någon vecka sedan så kan inte springa utan att det gör ont. Hoppas på en snabb operation.

Vad tror man har skitit sig nu?
- De tror att det är något mer än menisken. Men den är nog paj igen också.

Tråkiga nyheter måste jag säga och det har inte blivit något spel för Jepsson här på sistone när laget spelat matcher hej vilt. Laget har också spelat mot välmeriterat motstånd i form av elitserielaget HK Drott, på bortaplan.

Torsk 32-27 i en match som spelades i 3 x 20 minuter. Lönn blev målbäst i IF Hallby med 8 stycken. Tränare Tobias Nordendorph kommenterade matchen till hemsidan:

- Vi gör en godkänd insats försvarsmässigt men ingen bra insats framåt. Där finns det mycket mer att plocka av.

I matchen innan mötte de vår seriekombatant, RP IF Linköping, och vann där med 27-25. Inga mål av Lönn mot sitt gamla lag men han kanske heller inte spelade något.

Den gångna helgen har laget varit på Gallionen Cup i Uddevalla där hemmalaget Kroppskultur står för arrangemanget. Hallby tog hem den cupen efter följande resultat:

Kärra HF (Div. 1 södra) - IF Hallby 24-31 (13-14)
Anderstorps SK (Div. 1 södra) - IF Hallby 28-25 (15-9)
IF Hallby - Kroppskultur (Allsvenskan) 29-27 (13-17)
Önnereds HK (Allsvenskan) - IF Hallby 20-28 (10-15)
IF Hallby - HK Country (Div. 1 norra) 33-25 (16-12)

***

Den 31 augusti ska Hallby spela mot Asps gamla gäng i Skövde. Lär ju bli tufft. Men värdefull erfarenhet.

***

IK Cyrus, har också de varit i farten och spelat matcher. Seger med 27-26 borta mot hårdsatsande Alstermo IF (Div. 1 södra) får anses vara ett mycket bra resultat.

Nu senast slog man vår gemensamma seriekombatant HK Tyrold med 33-31. Cyrustränaren Christian Grönblad delar ut fina betyg till hemmaplansdebutanterna Max Berglund, Jonas Carlsson och David Svensson. I Tyrold förtjänade Kalle Ågren och Linus Pellas extra beröm.