tisdag 9 augusti 2011

Skuthällas Trelleborgs HBK är igång

Nu har Simon Skuthälla fått debutera nere med den nystartade handbollsklubben Trelleborgs HBK. Allsvenskan drar snart igång men nu är det en massa träningsmatcher som gäller. Två matcher har Simon och hans nya lag avverkat under förra veckan.

En klar seger mot den allsvenska kollegan IFK Ystad med 31-25. Simon fick hänga ett par stycken. Sedan blev det förlust mot elitserielaget IFK Kristianstad med 27-24. Låter som ett hyggligt resultat för Trelleborg sådär på rak arm. Simon fick sätta en i nätet.


Simon släpper bollen vidare på en IFK-träning i våras.

Är allt bra där nere i Trelleborg?
- Jadå, vi får våran lägenhet den första september så nu bor jag tillfälligt i en etta. Men det känns bra med allt tycker jag. Mycket handboll och de gillar jag.

Nu väntar en vecka med tre stycken träningsmatcher. IFK Ystad igen på torsdag. Bad Schwartau på lördag (tyska andraligan) följt av en tripp till Danmark på söndag för match mot Frederiksberg (danska andraligan).

Hur skulle du vilja beskriva laget?
- Ett väldigt ungt lag som kan blir rikigt bra om vi får köra ihop och alla stannar kvar i några år. Sen har vi några "pappor" som tar hand om oss yngre, haha.

Vem blir årets utropstecken i laget?
- Det största utropstecknet tror jag en av våra högernior kommer att bli, Danni Mitkovski-Glans. Han är 17 år och skjuter som en häst sparkar. Är för tillfället på landslagsläger.

Något du vill hälsa ditt gamla lag?
- Att ni ska ha ett stort lycka till under försäsongen och att jag snart kommer till Sporthallen igen för att känna på grejorna.

Ett stort lycka till själv Simon. Go for it!

Inga kommentarer: