torsdag 4 augusti 2011

Spännande intervju på gång

Pelle ringde mig tidigare idag. Han var snäll nog att höra om sin gamle bloggkollega och hur det stod till med förkylningen. Det som piggade upp var att han avslöjade att han har en spännade intervju på gång. Nu är det bara lite svar kvar och sen kommer ni kunna ta del av den här. Vi pratar inte smalt här utan det är intressant för hela handbollssverige. Respondenten hör hemma i den högsta divisionen här i vårat avlånga land. Så håll utkik på Treijner & Söderberg - varje dag!

***

Jag är annars lite nyfiken på det här med beachhandboll. Något jag aldrig utövat själv eller sett spelas mer än något litet klipp om det får räknas förrän jag nyligen såg finalen i årets Åhus Beachhandbolls Elitklass (länk längre ner).

Förutom att det är en massa andra regler och färre spelare på planen så tycker jag ändå att det är lite märkligt, men kul, att grabbarna från Rimbo HK ändå är så pass överjävliga på den här sporten. Förstår att teknik och finess många gånger övervinner fysik, men ändå, och syftar på att de läxar upp elitserie- som bundesligalag och har vunnit Åhus Beachhandbolls Elitklass tre år (2006, 2009 och 2010). I år fick de, efter sudden deatch, dock ge sig mot SG Flensburg Handewitt lag 1 i finalen. De bägge Flensburglagen som ställde upp innehöll bl.a. spelare som:

Mattias Andersson (Sverige)
Tobias Karlsson (Sverige)
Anders Eggert (Danmark)
Lasse Svan Hansen (Danmark)
Michael Knudsen (Danmark)
Thomas Mogensen (Danmark)
Sören Rasmussen (Danmark)
Petar Djordic (Serbien)
Tamas Mocsai (Ungern)
Viktor Szilagyi (Österrike)
Holger Glandorf (Tyskland)
Lars Kaufmann (Tyskland)

m.fl. under Ljubomir Vranjes ledning.

Nyfiken på hur det såg ut i finalen mellan allsvenska Rimbo HK och SG Flensburg Handewitt lag 1? Kolla in här!

***

Såg på Rimbos webbsida att de också, likt Caperiotumba, saknade några viktiga spelare i träningsmatchen. Men det öppnade bara upp för ungdomen och bl.a. debuterade Jerry Tollbring. Alltså ytterligare en Tollbringsbroder (sedan tidigare spelar Jeff och Ken i herrlaget).

Inga kommentarer: