lördag 27 augusti 2011

Inför 2011/2012 med HK Country

HK Country är plantskolan från Stöpen strax utanför handbollsmetropolen Skövde. De är också nykomlingar i division 1 norra men på inget sätt nykomlingar i division 1 utan har huserat i den södra serien tidigare. Här vimlar det av fin handbollsskolning där många tillhört IFK Skövdes organisation men HK Country i sig har fostrat många bra spelare också vilket ni kan läsa här i intervjun som är gjord med Tommy Leo, senioransvarig och assiterande tränare i a-laget, som också uppskattar Treijner & Söderberg:

- Tack för en mycket trevlig blogg!


Det tackar vi så mycket för! Till frågorna då. Många nyförvärv i laget, däribland några från IFK Skövde HK. Hur ser du på att det är många nya spelare i laget?
- Just till i år så har vi faktiskt rekordmånga nyförvärv. Delvis beror det på att några faktiskt sökt sig till oss. Sen för Skövde som handbollsstad så betyder det ju en hel del att vi får behålla spelarna i närområdet. Att det är många nya i år innebär ju en rejäl utmaning då laget ska spelas samman helt från grunden egentligen.

Hur har ni tränat i sommar?
- Spelarna har varit lediga från den kollektiva träningen under 4 veckor. Under den perioden så var det individuell träning 3 gånger/vecka som gällde. Försäsongen startade i början på maj. Vi tränar just nu 4 kollektiva pass i veckan + 1 individuellt pass. Under säsong med seriespel går vi ner på 4 kollektiva pass i veckan. Spelarna själva har ett ansvar under säsong att sköta sin fysträning, utöver det vi gör kollektivt.

Skövde är en riktig handbollsstad. Er förening är rotad i Stöpen strax utanför. Har ni höga krav på er utifrån?
- Nej, vi känner inga höga krav på oss utifrån. Däremot så försöker vi ställa krav på oss själva vad gäller prestation.

Ni slutade på en sjätteplats i division 1 södra förra säsongen. Vad var målet med den säsongen?
- Inför säsongen så var det övre halvan som gällde!

Vad har ni för mål med kommande säsong?
- För oss blir det ju väldigt många nya lag som vi får bekanta oss med, vilket faktiskt ska bli roligt. Har inte järnkoll på norra serien men övre halvan ska vi vara på när serien är slutspelad. Sedan har väl vi samma mål som alla andra lag att vinna varje match!

Hur ser träningsmatchandet och upplägget ut innan serien drar igång?
- Vi tränar just nu 4 kollektiva pass i veckan + 1 individuellt pass. Nu i helgen (läs: 19-21 augusti) åker vi till Uddevalla för att spela Gallionen Cup. Vi blev inbjudna där eftersom Djurgården inte kunde komma. Blir 5 tuffa matcher mot bra motstånd (Kroppskultur, Hallby, Önnered, Kärra och Anderstorp). Efter det så har vi ytterligare 5 träningsmatcher innan serien drar igång: Borås två gånger, HK Järnvägen, Trollhättan och IFK Skövde.

Ni har fått tillbaka trollgubben på H6, Erkan Demirbag, efter spel i Kroppskultur. Han fick fina vitsord från Martin Frändesjö, se här. Vad kommer han betyda för laget?
- Han kommer naturligtvis att tillföra laget men på hans position så är konkurrensen ganska stor. Sedan är han ju en liten trollgubbe som ofta gör det oväntade.

Demirbag får mig raskt att tänka på Dilba Demirbag. Är de släktingar?
- Vi har pratat om henne någon gång tidigare men kommer faktiskt inte ihåg svaret. Men jag har en känsla av att dom är släkt på något sätt.

Nu får ni också byta serie till den norra. Längre resor överlag antar jag med Piteå som pricken över i:t. Det snackas en del om skillnaderna mellan norra och södra. Vad är din uppfattning om division 1 norra?
- Som jag sa tidigare så har vi ingen järnkoll på norra serien. Läser ju bloggen och kollar silly season vad som händer i lagen i och för sig. En del namn känner man ju igen men överlag så är lagen ganska okända för oss. Vi håller väl på och samlar lite info om lagen men kommer säkert få lära oss vad ni kan under serien. Har dock förstått att det finns några riktiga toppar i några lag. Tror också att norra serien blir mer ojämn än södra blir, mycket beroende på att lagen från norra avancerade i år.

Vem tror du blir seriens mest sevärda spelare?
- Oj! den frågan var inte lätt att svara på med tanke på hur lite vi vet om norra, hoppas att det blir någon av våra spelare såklart.

Bästa spelaren i serien?
- Också svårt att svara på!

Bästa spelaren/spelarna som HK Country har fostrats genom åren?
- Här har vi ju faktiskt en hel del vi kan nämna, Johan Sjöstrand och Andreas Larsson är väl mest namnkunniga. Fredrik "Bedda" Larsson känner ni säkert till. Ytterligare cirka 15 spelare har lirat i Elitserien som fostrats i Country.

Vem blir årets utropstecken i HK Country?
- Tobias Johansson.

Hur ser du på årets upplaga av HK Country?
- En av den starkaste trupper vi haft!

Vad kan publiken runtom i division 1 norra förvänta sig när HK Country kommer på besök?
- Vi kommer spela en rolig och publikfriande handboll!

Någon de ska hålla ett extra öga på i laget?
- Robin Wärn.

Vad är era styrkor?
- Våran jämna trupp.

Vad behöver särskilt förbättras?
- För tidigt att svara på med tanke på alla nya spelare. Vi får spela ihop oss ordentligt innan jag kan svara på den frågan.

Vilka ekonomiska förutsättningar har ni som lag (t.ex. resor, material, utrustning, arbetstidsersättning)?
- Tack vare sponsorer och mycket ideell kraft i föreningen så ror vi runt säsongen utan att behöva oroa oss så mycket för pengar. Arbetstidsersättning har vi varit helt förskonade ifrån hitills.

Hur mycket publik brukar ni ha på era hemmamatcher och vad kostar inträdet?
- Runt 400 personer i publiken var ganska vanligt förra säsongen. Vi hoppas att många ska vara nyfikna på alla andra lag i norra så vi kan få ett litet uppsving tack vare flytten till norra. Vi tar 60 kr i entré.

Har ni något särskilt arrangemang kring hemmamatcherna?
- Vi tänker bjuda in olika föreningar i närområdet som under pauserna kommer att få visa upp sin förening.

Vilka vinner serien och vilka får kvala till Allsvenskan?
- Svår fråga detta också. Vi vill självklart var med och kriga om platserna där uppe. Tror väl kanske att Silwing/Troja och Eskil och varför inte ni, vill vara med och kriga om de främsta platserna!

Välkomna till division 1 norra.
- Tack så mycket, vi ses!

Det gör vi och med dessa ord avslutas intervjun med HK Country och Tommy Leo. Vi ses!

2 kommentarer:

pelle sa...

Grym intervju Rille! Kan lägga till att min morsa har haft Dilba Demirbag i skolan när vi/hon bodde i Uppsala! Inte helt relevant för handbollen men ändå. Dock fortfarande oklart om släktskapet...

Söderberg sa...

Tack ska du ha Pelle.

Hahaha. Skönt att du inflikade med detta. Alltid kul med sådan information!