söndag 28 augusti 2011

Inför 2011/2012 med Täby HBK

Täby HBK visste man inte riktigt var man hade den gångna säsongen i och med samarbetet med Hammarby. Ena matchen stod Robin Hallberg i målet vilket kunde kryddas upp med utespelare som Pujol, Tingsvall, Henriksson, Elgán, Wiik-Rydberg och Lars Arvidsson. Ett normalt Täby HBK innehöll "bara" bröderna Nils och Gunnar Pettersson samt Byrén och Adam Johansson m.fl. Alltså ett något mer humant lag för division 1 mått mätt. Hur ser det ut nu när samarbetet är upphävt? Treijner & Söderberg fick först kontakt med Tomas "Linus" Johansson på klubbens kansli. Han passade på att ge cred till oss och promota sin egen blogg.

- Vill börja med att säga att jag uppskattar eran blogg väldigt mycket, den är kul att följa. Jag håller ju på själv på min låga nivå, Linusfloyd kanske låter bekant?

Jo, jag hade hört Linusfloyd samtidigt som jag undrade om Tomas spelade själv. Tycker där att jag fick ett rätt skönt svar som är väl värt att ta med här.

- Jag tränar P 95 här i Täby och handboll spelar jag ingenting längre. Det var 30 kg, 15 år och 2 korsband sedan.

Vi tackar "Linus" för mottagandet i e-postdjungeln och som lotsade oss vidare till Mats Nyberg som är ny tränare i Täby efter att Hammarbys Kalle Matsson haft hand om laget.

Mycket har hänt i Täby HBK. Det stora är att samarbetsavtalet med Hammarby löpt ut och att de tecknat ett liknande med HK Tyrold. Alltså försvinner stommen av era spelare från förra säsongen upp i Hammarbys organisation. Vad många frågor sig, vad händer med Täby HBK:s a-lag kommande säsong?
- Först av allt vill jag passa på att ge er cred till en bra blogg, jag har följt den sedan ni blev utsedda till bästa handbollsblogg. Det som händer är att de spelare som spelade i laget i fjol och som tillhörde Hammarby inte kommer att spela i Täby i år. Istället kommer vi spela med "egna" spelare varav majoriteten har Täby som moderklubb och alla spelat i Täby som ungdomsspelare. Av dessa spelade två av spelarna i Täby kontinuerligt under förra året och två till enstaka matcher.

Tackar så mycket Mats! Hur har ni tränat i sommar?
Tränade fyra dagar i veckan juni ut och sedan åkte juniorerna till Partille. Sedan månadsskiftet har vi tränat kollektivt fyra dagar i veckan och sedan individuell träning på det.

Vilka spelare kommer att utgöra a-laget?
- Se svar ovan, alla spelare är födda på 90-talet och vissa är fortfarande juniorer.

Hur ser träningsmatchandet och upplägget ut innan serien drar igång?
- Juniorlaget spelar Eskil Elit cup kommande helg (läs 20-21/8). Sedan har vi en träningsvecka som avslutas med en träning och en match var dag under helgen. Matcherna spelas mot BK 46 och Eskil. Sedan har vi ytterligare en match mot Eskil inbokad och vi kommer också möta Silwing i en träningsmatch. Helgen innan seriestart går JSM så vi ska nog vara förberedda när serien drar igång.

Vad är din uppfattning om division 1 norra i jämförelse med division 1 södra?
- Jag kan södra serien för dåligt men denna diskussion har pågått så länge jag kan minnas och de är oftast rätt lika i slagstyrka när kvalmatcherna väl spelas. Norra kanske är lite sämre i år än vad den brukar vara.

Vem tror du blir seriens mest sevärda spelare?
- Kan spelarna i serien för dåligt men Victor Hallén i Tyresö är en ung och sevärd spelare som kommer att bli mycket bra.

Bästa spelaren i serien?
- Kanske någon av de äldre spelarna som kommer att spela i Ricoh.

Bästa spelaren/spelarna som Täby HBK har fostrats genom åren?
- Någon av de spelarna som spelar i Täby nu kommer om några år vara den spelaren.

Vem blir årets utropstecken i Täby HBK?
- Erik Sten.

Vad kan publiken runtom i division 1 norra förvänta sig att se när Täby HBK kommer på besök?
- Vi är ett ungt, orutinerat, ambitiöst lag som kommer att pendla i prestation. Vi har flera stora talanger som kommer att bli riktigt bra och de kommer att visa det i år. Utmaningen blir att hålla den nivån hela matcher och hela serien.

Någon de ska hålla ett extra öga på i laget och varför?
- Det överraskningsmomentet vill jag spara.

Vad är era styrkor?
- Unga och ambitiösa och många spelare som vill mycket med sin handboll och som därmed själva vill mycket högre än division 1. För att komma dit måste de först visa att de duger här.

Vad behöver särskilt förbättras?
- Rutin och styrka.

Vilka ekonomiska förutsättningar har ni som lag (t.ex. resor, material, utrustning, arbetstidsersättning)?
- Klubben har en ekonomi i balans men har inte möjlighet till några större utsvävningar.

Hur mycket publik brukar ni ha på era hemmamatcher och vad kostar inträdet?
- Vi har ju inte haft några matcher där spelarna varit hemmahörande i Täby och vi tror det kommer att bli en hel del publik nu när killarna har familj och vänner i närheten. Inträdet förra året var 40 kr.

Har ni något särskilt arrangemang kring hemmamatcherna?
- Inte än.

Vilka vinner serien och vilka får kvala till Allsvenskan?
- Kan inte lagen tillräckligt bra men det är för tråkigt att svara vet inte. Beror också på om var vissa spelare kommer att spela. Säger Eskil och tror Tyresö kan komma högt om laget ser ut som det gör nu.

Vi tackar tränare Mats Nyberg för dessa svar. Vi ses väl åtminstone i Täby respektive Nyköping under säsongen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Dom torskade mot Eskil med 23-34.