söndag 28 augusti 2011

HK Extras (heja!) helg i Avesta

Vår praktiserande bloggreporter Lidas har skött sitt jobb utmärkt. Här kommer hans sammanfattning av helgens matcher.

Ludvika - HK Extra (heja!) 16-15 (11-7)

Vi gör en bra match. Försvaret fungerade väldigt bra och de lät de skyttarna, som hade en dålig dag, skjuta så det blev en enkel dag för oss i målet. Jag kastar bort fyra bollar på kontringar för att jag beräknar spelarnas hastighet fel samt att jag kastade någon boll helt åt fel håll i första. Emil (målvakten) och jag ställer oss och kastar i halvtid vilket ger resultat i andra. Vi förlorar matchen på att vi missar på tok för mycket klara lägen men positiv attityd i laget gjorde att vi ändå var nära att kvittera i slutminuterna. Jag stod första 40 och Emil sista 20 och båda gör en bra match. Försvaret ska också hyllas.

HK Extra (heja!) - HK Ceres 21-30 (11-13)

Vi möter ett storvuxet lag med ett bra kontringsspel och ständigt tryck. De spelar ett aggressivt 3-3-försvar och vi tappar anfallsspelet totalt stundtals. I försvaret får vi inte riktigt till det och deras skyttar får komma in på sju meter och ladda bössan men vi lyckas ändå hålla jämna steg till halvtid. I andra halvlek blir det mer slarv och de får lite för många enkla kontringar vilket gör att siffrorna ramlar iväg. Det ska dock tas fram att vi även denna match missar flertalet klara lägen.

Sala HK - HK Extra (heja!) 13-16

Emil står hela matchen och gör en säker insats i målet. Försvaret spelar ett riktigt fint 3-2-1-försvar och går bara bort sig någon gång. En bra laginsats med fint samspel gör att vi hjälper varandra till många fina lägen. Vi missar en del klara lägen den här matchen med men inte alls så många som tidigare. Krille sa innan matchen att han ville ta en straff. Stefans Antals svar:

- Missar du så blir det 50 armhävningar.

Väl framme på 7-meterslinjen snurrar säkert tankarna men han sätter straffen på ett säkert sätt. Han springer snabbt mot bänken och Stefan säger att han inte ska byta. Det enda han sa var:

- Jag slipper armhävningarna!

Med självförtroendet i topp så satte han även den andra straffen genom en "snurr-straff".

Jag tycker inte man kan lyfta fram någon speciell spelare för laget spelar bra tillsammans och nästan alla gör mål, förutom vi slipsar då. Men det kommer senare på säsongen när ni utespelare har fått leka av er lite.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väldigt bra att lidas står 40 och emil 20 när matcherna är 2x25 långa :)

Söderberg sa...

Lidas, var har du att säga till ditt försvar?

Eller kan det vara så att de stod 35+15 fast de stod upp på bänken 5 minuter vardera? Kan han ha tänkt så?

Stefan Antal sa...

Bra sammanfattning Lidas!

Lidas sa...

INGA KOMMENTARER!

Tack Stefan!