lördag 27 augusti 2011

Skön historia från Finland

Först och främst, ingen rapport i skrivande stund från vår bloggpraktikant i Avesta. Hmm. Slarva inte Lidas!

***

Vi har en viss titel att försvara.

***

Första matchen är avklarad i Sommarcupen 2011 i Avesta och HK Extra (heja!) fick tyvärr stryk mot Ludvika med 16-15. Dessvärre blev det stryk även mot Norrtäljelaget HK Ceres, med rejäla 30-21.

Hoppas på kortare matchreferat och målskyttar. Kanske under morgondagen för nu stänger vi bloggbutiken i och med detta inlägg.

***

Asparna är ju och kör Arrea Cup i Finland. Första matchen var mot IFK Åbo och där vann Caperiotumba med 35-23 (15-8). Saxat från Caperiotumba.se:

"Båda bröderna Asp är stabila bakåt och noterades båda för fyra mål vardera i Nyköpingskampen. Andreas spelade också sparsamt i denna match."

Men Treijner & Söderberg har inte bara snålsurfat på nyheterna under lördagseftermiddagen utan även snackat med storebror Asp, alltså Andréas.

- I första matchen spelade jag 20 minuter som V6. Hampus spelade 45 minuter som V9.

Hur gick det i andra matchen mot BK Atlas som vi i IFK spelat mot tidigare i Tellus Cup i Nyköping?
- Vi vann med 34-21. Hampus spelade ca 20 minuter och jag spelade 60 minuter som M9. Hela truppen har delat tid idag. Jag gjorde två i andra men spelade jävligt bra som uppläggare, tror vi gjorde 13 mål på M6, bland annat. Hampus satte två också, tror jag.

***

Rubriken syftar på en rolig historia och den kommer här. Ja, den här garvade jag faktiskt rejält åt. Kanske speciellt eftersom vi har spelat mot BK Atlas (finska högstaligan) några gånger i försäsongscupen här i Nypan och att man då kan referera till vissa spelare.

Andréas Asp berättar:

- Vi hade en kombination som fungerade jävligt bra och de lyckades aldrig lösa den. I andra halvlek ordinerade jag ut en terapiupprepning på den. T.ex. gjorde vi fem raka mål på den i en vända och i slutet av matchen stönade deras mittförsvarare:

- Vittu!!!

- Och det redan när vi gjorde första rörelsen.

Inga kommentarer: