torsdag 18 augusti 2011

Skuthälla har varit i farten igen

Det känns konstigt att Simon är på vift och inte längre spelar med oss. Som ni alla kanske vet är hans nya klubbadress Trelleborgs HBK. Den nya föreningen har spelat träningsmatcher hejvilt så här på försäsongen. Treijner & Söderberg är givetvis nyfikna av sig och har bett Simon om en liten redogörelse för förra veckans träningsmatcher.

IFK Ystad borta den 11/8.

Vi vann igen mot IFK Ystad. Denna gången blev det 26-22 och det var en rätt bra match som vi hade hela vägen. Vi var och är det bättre laget. Känns riktigt skönt med två vinster eftersom vi har dem i serien sen.

Jag spelade 55 min ungefär. Bakåt är jag nöjd med. Det stämmer bra där för mig. Framåt är det lite smådetaljer som måste sitta men det kommer. Gjorde två mål den här matchen och hade många bra assists som jag är nöjd med. Deras lag består nästan bara av 93:or och de gör de riktigt bra för att vara så pass unga och de kommer gå riktigt långt i SM.

Bad Schwartau hemma den 13/8.

Spelade inget den här matchen då jag nästan spelade hela mot Ystad. De vann med 28-27 och det var en typisk träningsfight.

Många misstag och tekniska fel. De var duktiga och bytte runt mycket. Stora killar - tyskarna. De spelade 3-2-1 och det har vi inte hunnit tränat så mycket på vilket gjorde att det lättare blev fel. Men det var en nyttig match för oss som vi lärde oss mycket av. Precis som träningsmatcher ska vara.

Frederiksberg borta i Köpenhamn den 14/8.

Denna matchen var inte alls bra. Vi förlorade med 28-24 och det var inte mycket som stämde. Bakåt var det stora hål och framåt mötte vi ett 5-1-försvar. Vi kom till rätt bra lägen men missade på tok för mycket.

Jag spelade halva matchen och är rätt nöjd. Gjorde ett mål men missade fyra klara lägen vilket inte är okej. Vi hade rätt jobbigt mot deras försvar men okej eftersom vi inte har tränat så mycket mot 5-1.

Vi fick inte alls stopp på dem bakåt och våran målvakt fick ingen hjälp så det rann iväg långa stunder under matchen. Men ändå lyckades vi komma ikapp och bita oss kvar så siffrorna inte blev alltför stora i slutändan. Framåt påminde matchen om när vi mötte Bad Schwartau. Inte så mycket kollektivt men mycket egna påhitt. Fast vi tränar för fullt mot offensiva försvar så det kommer.

Härnäst väntar en ledig helg som verkligen uppskattas även om vi ska köra egen träning då såklart.

Helgen efter det kommer ett träningsläger som vi inte har fått reda på så mycket om än men jag ser fram emot det.

Sedan har vi två träningsmatcher kvar. Den ena mot H43 den 1 september på hemmaplan och den andra den 7 september mot Ystad IF på bortaplan. Efter det börjar säsongen 2011/2012 mot Rimbo på bortaplan och då är vi starkare än någonsin!

Så ska det låta Simon! Kör hårt och lycka till!
- Ha det grymt kära blogg och IFK Nyköping, avslutade Simon innan klockan blev för mycket och det var dags för sängen och en god natts sömn.

Inga kommentarer: