onsdag 24 augusti 2011

Lukas Karlsson blickar framåt

Alltid kul att höra av honom och det finns alltid utrymme för Lukas Karlsson på Treijner & Söderberg. Här har ni en färsk lägeskoll med den gamla Nyköpingsspelaren och handbollsproffset i KIF Kolding.

Ett drygt halvår har passerat sedan VM-slutspelet på hemmaplan. Du hade lite bekymmer där på hösten med axeln och efter ett par matcher byttes du ut mot Fredrik Larsson. Förbundskapten Staffan Olsson sa till Radiosporten:
- Vi vill ha in en annan spelartyp på mittnio. Lukas (Karlsson) har sett bättre och bättre ut på träningarna. Men han är inte riktigt i form och därför väljer vi att sätta in Fredrik (Larsson).

Hur kände du själv att formen var strax innan och under VM:et?
- Att bytas ut under VM är ju såklart inget man hoppats på och det var tungt, men samtidigt hade jag en tung säsong bakom mig med bland annat axelproblem i min skottarm så jag kände att jag inte spelade min bästa handboll för tillfället. Jag var i bra fysisk form, men jag hade precis börjat komma igång efter mina axelproblem.

Hade du, med facit i hand, kunnat göra något annorlunda för att få ut mer av ditt spel under VM?
- Tror inte jag kunde ha gjort så mycket mer.

Ni kom precis med till slutspelet den gångna säsongen med KIF Kolding och åkte sedan ur. Vad har du att säga om säsongen?
- Förra säsongen var tuff. Vi och många andra trodde att vi skulle vara dom som skulle vara med att pressa storfavoriten AG Köpenhamn, men vi lyckades inte alls.

Vad var det som inte stämde?
- Vi hade genom hela säsongen problem med skador på viktiga spelare och vi kom inte ut ur våra problem.

Ser det bättre ut redan nu?
- Laget i år är lite tunnare men jag tycker det ser bra ut så här långt. Spännande nyförvärv och tränarteam.

Hur har ni satt målet för kommande säsong?
- Målet i år är att vi ska vara med i topp-4 och senare ta oss hela vägen till final!

Hur känns kroppen annars?
- Kroppen känns bra och allt rullar på som det ska.

Såg att ni hunnit spela mot SG Flensburg-Handewitt och förlorat med 34-30. Hur har träningsmatchandet sett ut i övrigt och vad händer här innan serien drar igång?
- Vi spelade en bra match mot Flensburg, men de var lite skarpare i slutet och kunde vinna matchen. I de andra matcherna har vi blandat bra och dåliga resultat.


Lukas knyter nävarna i KIF Kolding. Foto: Bildbyrån.

Hur långt sträcker sig det nuvarande kontraktet med Kolding?
- Mitt kontrakt går ut efter den här säsongen.

Förstår att det måste vara en obeskrivligt skön känsla att få dra på sig landslagströjan och vara en av de bästa i landet på sin position. Vad betyder landslaget för dig?
- Landslaget är det bästa beviset att man presterat bra i klubblaget och det är alltid riktigt skoj att spela i landslagströjan.

Kommer vi få se mer av Lukas Karlsson i landslaget framöver?
- Jag hoppas på en bra säsong i år och om det leder till att jag kommer spela i landslaget får jag vänta och se, men självklart är det något jag verkligen vill!

Har du några milstolpar utstakade framöver i din handbollskarriär som du strävar mot?
- Jag har inga milstolpar direkt, men jag vill fortsätta att spela på en hög nivå flera år.

Kan du inte beskriva en typisk dag som proffs i Kolding?
- En typisk dag så tränar vi handboll mellan 10-11.30, sen brukar vi äta ihop, antingen i hallen eller på någon restaurang/cafe i stan. Sen är det fysträning mellan 14.30-16.00, efter det så lagar eller beställer Ida och jag middag. På kvällen hyr vi ofta film eller går på bio.

Vad har du gjort i sommar förutom att träna?
- I sommar har jag och Ida hälsat på familj och vänner i Norge och Sverige. Sen var vi i Italien innan vi började träna i Kolding igen.

Vilka spelare har ni värvat respektive tappat?
- Vi har tappat 9 spelare. Bl.a båda målvakterna, båda linjespelarna, Kasper Söndergård (H9), Lasse Mikkelsen (M9), Mads Forslund (H6), Lars Krogh Jeppesen (försvar), Mateo Garralda (försvar och tränaren). Nya spelare är Lasse Boesen, Kasper Irming, Cyril Viudes, Fredrik Börm, Kasper Jensen, Fredrik Ohlander, och två nya tränare.

Har ni något nytt stjärnskott i truppen som kommer att slå igenom inom kort och göra sig ett namn på den stora scenen?
- Lasse Boesen är redan en stor stjärna och Kasper Irming är på god väg in i danska landslaget på H9.

Vilka kommer kunna hota mångmiljonbygget AG København på allvar om att vinna ligan?
- BSV, Ålborg, Skjern och Kolding.

Vi kommer bl.a. att få spela mot några av dina gamla lagkamrater från Hammarby här sen när serien drar igång. Höglund i IK Cyrus och Henriksson i Ricoh HK. Kan du tipsa min bloggkollega sen om hur han och hans kollegor ska rädda bollarna från dessa gamla elitseriespelare?
- Både Höglund och Johan är riktigt bra kantspelare. Men mer än så kan jag inte hjälpa er. Jag har dålig koll på vart de skjuter, haha. Men båda är riktiga måltjuvar!

Kommer du ner nåt till hallen nästa gång du är i Nypan och visar hur ett vikskott ska gå till?
- Jag kommer säkert ner i hallen när jag kommer till Nyköping!

Är du villig att ställa upp på någon galenskap, för handbollens bästa, till bloggen då?
- Jag ställer såklart upp för bloggen!

Det låter bra det. Hoppas vi kan klura ut nåt roligt. Hoppas allt är bra annars och att du får lira obehindrat från gamla skador nu. Lycka till nu och hoppas du känner stödet från Nypan i ryggen!

***

Den här är väl inte så dålig va?


Lukas lagkamrat Bo Spellerberg och Scream-stjärnan David Arquette.

Inga kommentarer: