söndag 24 oktober 2010

IFK - Skogås It was a MURDER!!!!

"Det är ju skönt att se att tjejerna har fått en så stabil grund att stå på!" - Stefan Nemeth i Sporthallen tidigare idag.

Missade att Rille slängt in en liten notis om matchen men våra referat kompletterade ju varandra bra får jag säga. Var nere en sväng och såg på damerna när de tog emot obesegrade Skogås i Sporthallen. Jag är ingen kännare av damtvåan (fniss fniss) men mellansvenska tippade bortaseger och det var nog den allmänna meningen. Tydligen missade IFK:s damer den infon och mördade Skogås med 36-19!!

Det var faktiskt knappt aldrig match. IFK inledde med bra försvarsspel vilket gav kontringar framåt. Elina stänker dit ett gäng medan Julia stoppar bollar bakåt. Sen börjar Åsa Wiléns show på allvar. IFK:s nyförvärv trasade sönder Skogås något passiva 3-2-1 och hittade såväl egna avslut som instick till linje, utspel till kant eller assist till sina kollegor på nio meter. Hennes första halvlek är helt magisk vilket dessvärre leder till att hon punktas i andra. Det spelar dock ingen roll då det finns fler duktiga tjejer i laget. Redan nämnda Julia gör en riktig kanonmatch bakåt och plockar de bollar hon ska, samt några extra (heja!) riktigt spektakulära räddningar.

Josefine Heimer kämpar riktigt bra på linjen och Nellie kliver fram ordentligt i andra och lossar på bra skott. När alla börjar bli trötta ångar Elina på till synes helt oberörd, och hänger dit ett flertal bollar. Anna Behm tar över m9 när Åsa punktas och gör det bra och ja.. fan jag har snart nämnt alla i laget tror jag. Ida får inte glömmas som släpper iväg några mäktiga skott från nie. 36-19 talar sitt tydliga språk - Det var en ren och skär slakt!

Ska jag ändå sätta betyg på de tre främsta säger jag så här:

3 ribbor - Åsa
2 ribbor - Julia
1 ribba - Nellie

Eftersom matchen avgjordes efter 15 minuter handlade dessvärre mycket om vad domarna gjorde och inte gjorde. I frustration spelar Skogås fult på gränsen till brutalt vid några tillfällen. Tänker på Nellie som först får en putt i ryggen i kontring och fri med målvakten (solklart rött???) och kort därefter får två händer mot strupen. Nog blev det utvisningar på Skogåsspelare som faktiskt bara hade tre! tjejer på plan vid ett tillfälle. Tycker dock att domarna måste kunna stävja sådant på ett bättre sätt.

Men handboll är en fysisk och uppoffrande sport och tjejerna i IFK stod upp, höll tyst och manglade på precis så som man ska. En annan IFK:are som verkligen visat på uppoffrande kämpaanda den här helgen, är vår egne käre Axel Eriksson. Tänkte visa det här klippet från matchen igår som visar hur han helt orädd ger sig på Linköpings sporthalls ena vägg i kamp om bollen. Höj volymen till max när ni ser klippet!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt, Axel! Vilken uppoffring och vilken hård vägg!

Söder sa...

Hahaha...grym du är Axel. Vilket roligt ljud av smällen. Du fick en finfin märkning på ryggen där också.

pelle sa...

Jag har kollat på klippet säkert 124 gånger och jag garvar lika mycket varje gång!! Sköna är ju att deras H6 och H9 är så impade och känner medlidande att ignen försöker sätta igång spelet. Samt att domaren då stannar tiden och låter honom byta! hahaha

glenn sa...

Hahaha. Pera, jag tycker ditt skadeglada lätt återhållda Jackass-garv förhöjer underhållningsvärdet 300%.

pelle sa...

glenn - haha, jag kan tyvärr inte ta på mig det då det är andréas asp som filmat in det och står för garvet. men det höjer helt klart underhållningsvärdet på klippet!! haha