söndag 24 oktober 2010

IKEA och lite om matchen

Innan vi precis drog igång med den kollektiva uppvärmningen, igår i Linköping, lallade jag och de flesta andra runt med de stenhårt pumpade, osköna, Kempa-bollarna. Vi gillar inte Kempa-bollar i IFK, vi föredrar Select. Sen att behöva ställa om och lira med snorhalt handbollsvax gör ju inte saken bättre. Jag med mina barnhänder ogillar de bägge kombinationerna, starkt! Matchkulan var som en fotboll storlek 4 och det här vaxet, nej, det blev bara för mycket. Så, nu har ni min bortförklaring till min 0%:iga insats från H6. 5 av 5 missade lägen och det var fotbollen och vaxets fel. Tur att Asp och Dalin behärskade denna kombination bättre än jag så nån kunde få in bolluslingen i målet.

IKEA. Hahaha. När vi lallade omkring klev en av de skönaste papporna fram till mig, intill sargen. - Ta inte upp det här i bloggen men jag lockade frugan med IKEA och sen hamnade vi här.

Om man inleder med "ta inte upp det här i bloggen...", ja, då kommer det garanterat upp och speciellt eftersom det var så roligt så måste det upp. Vi män, vi gillar inte IKEA men har vi något annat mål med utflykten hakar vi gärna med. Som att se en handbollsmatch efteråt för att ta ett starkt exempel.

RP då. Ja, vad säger man. Robach i mål är riktigt bra, tycker jag. Topp-3 i serien utan att överdriva. Lång, stor och rutinerad vilket fick mig att balla ur på kantskotten i kombination med ovanstående bortförklaring. Får se om det går bättre för mig i returen med Select-bollarna. Sen är ju Blomqvist på V6 hypereffektiv. Han missar ju aldrig något läge och jag undrar varför han inte blev kvar i Lindesberg. V6 var väl just det lagets akilleshäl men med hans register borde han platsa där utan problem. Synd för den här långe talangen och j-landslagsmannen Sjöö, att behöva sitta mycket på bänken. Ovanligt att ha en sådan vass uppsättning på V6 i division 1.

Vi var bra bakåt igår, tycker jag, vilket gjorde att de flesta lägen kom för RP:s H9, Lowén. Han hade en bra procent och satte ett gäng bollar. Annars, som jag förstått det, brukar deras V9 Adam Lönn stå för den mesta målproduktionen, men vi spelade tight mot han, vilket kanske rubbade RP:s spel och trygghet en aning. Vad vet jag?! Istället plockade de in 197 cm Calle Andersson som fick, ostört, kruta in några. Har för mig att han även var rätt lyckosam i träningsmatchen mot oss nere i Ljungsbro vilket vi snackade om innan matchen, att de hade en lång och blond skytt.

Stort plus till vårat tålamod, nästan hela matchen igenom. Asp öser in mål, som vanligt. Dalin var het igår med en Thorsson-knorr som grädden på moset. Persson var riktigt stabil i kassen, liksom i träningsmatchen mot RP. Övriga var också bra. Jag var kass. Gjorde väl en stabil insats bakåt om man ska rädda upp det något. Hade en bra assist till Axel också. Axel, ja han kom igång mot slutet vilket var kanon.

Inga kommentarer: