söndag 24 oktober 2010

Nästan som en saga?

Lördagsmatch på bortaplan mot en av favoriterna till seriesegern. Införsnacket på bloggarna sa alla att Linköping skulle vinna den här kampen i en jämn fight. Själva var vi inställda på att ta två poäng och visa att det finns kvaliteter i laget och att vi ska vara med där uppe och tampas. 5 av 10 poäng tycker jag är ett litet underbetyg om man ser till matchutvecklingarna. Vi var en feldömd straff ifrån 2 poäng mot Eskil, slarvigt spel stjälpte oss mot Irsta och Silwing - matcher där vi var i ledning men tappade.

Vi skumpade iväg i minibussarna som var fyllda till bredden med spelsugna IFK:are. Germe hade fått ledigt för att delta i ett dop, men i övrigt hade vi full trupp. Gee var tillbaka och skulle vara med och styra i försvaret. Resan dit gick bra och det här var första gången jag fick spela i Sporthallen. Det var en mycket trevlig upplevelse och det säger jag inte bara för att vi slutligen vann.

Nåväl, matchen startar och om jag inte minns fel tar vi ledningen med både 1-0 och 2-0. Känslan är att vi spelar bra försvarsspel och har bra tålamod. Men så får de in någon boll och vi stressar framåt. Helt plötsligt står det 7-2 till hemmalaget och vi tar time out. Vi börjar fokusera om framåt och det ger resultat. Efter ytterligare kanske 10 minuters spel har vi 10-10 och i halvlek leder vi med 11-13. Varför? Jo, vi spelar mycket mer disciplinerat framåt vilket gör att de inte får kontra på oss. I uppställt försvar spelar vi för varandra och styr hoten så att Emil kan göra både lätta och svåra räddningar.

I andra halvlek byter vi mål med varandra ett tag men vi förlorar aldrig ledningen. Vi har ofta fyra mål upp och tappar egentligen bara när vi får utvisningar mot oss. Och det är en period där först Simon får en tvåa mot sig och kort därefter Danne som gör att RP har ett guldläge att gå ikapp. Men tack vare Emil i kassen, fina löpningar i det offensiva spelet så har vi hela tiden några mål att gå på. Vi får heller inte panik så som vi fått i liknande lägen mot exempelvis Irsta och Silwing. Nu tror vi på oss själva och vårt spel. Vi spelar faktiskt riktigt tråkigt och taktiskt bortamatchspel. Det gör att punkten på Asp inte blir avgörande då andra killar kliver fram. Axel gör fina mål från kanten, Simon springer hål i försvaret och Tommy... Ja Tommy "knorrguden Thorsson" Dahlin kliver fram. Med ett mål som går i dubbeltäck och fippel in, ett mål där målvakten passar honom i uppspelsfas och han bara lobbar in den och så en fantomknorr från kanten. Tror han gör alla sina sex baljor i andra halvlek i kritiska lägen. Han spelar i princip 55 minuter och det blir några missar bakåt och några illa valda skott/inspel framåt. Men han gör sin bästa match på länge! Som jag skrev i inlägget här ovan blev han matchens lirare och som en saga var det hans namne - originalet - som var där och delade ut priset till matchens lirare.

Men det finns även andra som förtjänar beröm. Emil gör en kanonmach i kassen och i flera viktiga lägen gör han drömparader från sex meter. Men kanske viktigast är att han har bra koll på skotten utifrån också vilket gör att försvaret får belöning för sitt slit. Axel gör viktiga mål från kanten i andra när han hittat luckan på RP:s i övrigt mycket duktige målvakt. Andreas gör 11 mål och faktum är att han gjorde väl 7 av våra 8 första! Viktor går orädd in i det offensiva spelet och får göra tre baljor. Gee jobbar riktigt bra bakåt och det var nästan som gamla tider i zon 3! En trygghet som naturligtvis sprider sig utåt i försvaret. Det är andra matchen i rad där det kollektiva spelet är bra. Andreas gör 11 mål vilket kanske talar emot det, men det är bra spridning på målandet idag och avsluten kommer från alla positioner. KUL!

Extra (heja!) tog poäng mot topplaget Norrköping där det blev 25-25. Jäkligt roligt och det är utan spelare som Viktor, Martin Pettersson och Fogel som var med oss i Linköping. Det är starkt jobbat!

Idag spelar damlaget hemma mot Skogås som toppar serien obesegrade. Jag tänker pallra mig dit och skrika och heja på tjejerna och det hoppas jag att NI också gör! Klockan 16 i Sporthallen och vem vet: kanske skrivs en ny saga i eftermiddag?

Inga kommentarer: