måndag 18 oktober 2010

Pellinho visar vägen!

Nyss hemkommen från måndagsträningen där vi fick lira fotboll tack vare vinsten i fredags. Var helt slut innan jag kom dit, men när det vankas fotboll kan man inte annat än tagga till. Det ska också sägas att det gått lite risigt för oss äldre den senaste tiden. Men med nya fotbollspjux på skulle trasan bara dit idag. På grund av att Haking värmde på cykel (märkligt då det är långt kvar till sommaren!) och att Axel inte ville stå i mål hos oss äldre, fick vi börja två man kort. Trots det fick vi ett tidigt mål genom en superdräp upp i krysset av Asp. Sedan klev yours truly Pellinho in i bilden och på en smörpass av Asp smeker jag in en boll ur snäv vinkel via undersidan av ribban. Jubel, jubel men det skulle inte ta slut där! En reducering av de yngre sätter lite darr på tillställningen och än en gång får jag avancera i anfallet. Får en boll något utanför streckade, gör någon form av supertvåfotsfint - oklart om jag hade någon framför mig då ögonen var helt på bollen - och sedan tjongar jag med vänstern och bollen far in i mål vid bortre stolpe.
3-1 och en bättre känsla. Dock trycker de yngre på och får in ytterligare en reducering. Efter det sätter de ordentligt tryck och genom numerärt överläge samt ungdomlig entusiasm, får de chans på chans, medan vi slår undan. Kenta gör klart att det bara blir ett mål till. Då har de yngre boll större delen av tiden. Men när vi äntligen får kontroll på bollen tar vi oss upp i planen. Jag får bollen ca 15 meter från mål något till höger och går framåt. Tar sats och får en allsvensk träff som med en liten touch av Gee i slottet rullar in i bortre stolpen - en riktig sorkdödare! Jag tar på mig målet helt även om Gee var på den och får en 9 av 10 för den här matchen. Klar matchvinnare och hjälte!
Träningen i övrigt går okej, även om jag är fysiskt utpumpad av min stora fotbollsinsats. Tvingas ändå springa från kasse till kasse då Emil av någon anledning inte var där. Han skyller säkert på plugg, men jag tror bara att han fikar borta i Stockholm. Tobbe, som var på besök från Peking, fick ställa sig istället under matchspelet. Det är så vi behandlar dem som drar från laget; de får ställa sig i kassen och bli matade bollar på! Som belöning på en fantastisk träning från min sida fick jag den här blåsan av mina nya skor:

Underbart.. Men det fick det vara värt efter en seger och fantastisk fotboll från min sida. Sen hade det naturligtvis kunnat undvikas om jag bara följt Jögges råd att ALLTID ha dubbla strumpor när man springer in nya skor. Kommer dock ALLTID på det först efter blåsorna kommer. Men vad kan man förvänta sig av en slips?


1 kommentar:

Söderberg sa...

Hatten av för din insats på fotbollen. Martin gjorde för övrigt en räddning av världklasskaraktär när jag fintade bort Lennartsson och gled in från höger till vänster och drog till mot första krysset. Galen räddning. Hade blivit ett underbart fotbollsmål annars.