onsdag 4 april 2012

Tränarna efter SemiOff till Allsvenskan

Säsongen tog slut för HK Country och BK Heid i söndags. För Ricoh HK och Alstermo IF väntar nu DirektOff. Bloggen har fått lite kommentarer från de fyra lagen.

Tommy Leo ger er svaren från HK Country:

Ni mäktade inte med någon vändning i "Grytan". Ändrade ni taktiken och körde full fart framåt?
- Det var våran taktik i alla fall men Alstermo chocköppnade med 5-0 och vi var kvar i omklädningsrummet. Dålig stil att starta utan oss, haha.

Taskigt! Hur var matchen?
- Förutom starten vi fick och marginalen som raskt ökade till 11 mål så tycker jag att vi försökte köra på ändå. Tyvärr för oss så var Alstermo ännu bättre än förra matchen. Tror att marginalen hade blivit ännu större om vi vikt ner oss efter den öppningen, men de kämpade matchen igenom. Blev ju en del läckerheter att beskåda i matchen från främst Alstermos sida men vi fick väl till några "snygga" avslut vi också.

Någon som förtjänar extra beröm i ert gäng?
- Alla ska ha heder av att de trampade på trots det omöjliga uppdraget att vända 11 mål. Svårt att hitta någon som stack ut från mängden i vårat lag annars.

***

Tomas Lundberg ger er svaren från Alstermo IF:

Grattis till avancemanget till DirektOff. Ni vann klart i bägge matcherna.
- Tack!

Hur var matchen?
- Vi fick den start vi ville ha, 5-0 efter 5 minuter. Bra första halvlek.

Körde ni vidare på samma taktik som i Skövde?
- I stort sett. Ändrade och tränade på detaljer som vi trodde Country skulle använda i sitt spel. Olika moment. Rollfördelning.

Någon som förtjänar lite extra beröm i ert lag?
- Alla, för att vi höll oss till spelplanen.

Nu väntar alltså HF Kroppskultur. Vad vet ni om dem?
- Har rätt bra koll. Info från i år samt att vi mötte dem två gånger i Allsvenskan ifjol. Förlust bägge gångerna med ett mål. Kommer att lägga upp taktiken under måndagen. Börjar spela detta på träningen på tisdag.

HK Country kom trea i division 1 norra och nu vann ni klart. Var skulle de ha hamnat i division 1 södra om du får gissa?
- Svårt att säga. Svårt att jämföra norra med södra serien. Min erfarenhet är att lag i söder spelar lite mer fysiskt medan norrettan står för mer fart och fläkt. Lagen från norrettan har ju sista åren varit väl så bra som söderlagen. Se på när vi kvalade mot Västerås i fjol. Och se på Skånela. Däremot känns bottenlagen bättre i södra serien. Till exempel Anderstorp som tippades att vinna serien. Kärra som ifjol låg i Allsvenskan och så vidare. Kanske saknar Country lite bredd i sin trupp, känsliga för skador i en jämn serie där man måste ha full fart i alla matcher och där inga matcher är klara på förhand. Men svar på din fråga är att jag tror att de hade varit på övre halvan.

Er form då?
- Vi har för tillfället god form och den är i stigande.

***

Tomas Moberg ger er svaren från Ricoh HK:

Grattis till segern!
- Stort tack, det var en pärs utan dess like.

Förstår det. Hur var matchen?
- Oerhört spännande och skönt att vi kunde dra det längsta strået till slut.

Blev det 27-26 vid full tid? Ställningen efter den första förlängningen?
- 27-26 vid full tid och sen, tror jag, 28-27 efter första fem. Sen gjorde vi rycket direkt i andra förlängningshalvleken och stängde matchen.

Någon som förtjänar extra beröm i ert lag?
- Alla som stod upp och krigade när det skulle till att avgöras. Och det var samtliga spelare.

Hur var motståndet? Någon spelare som ni hade extra svårt för?
- Heid är bra, tror bara inte de fattat det själva då deras tränare hela tiden skrivit ner dem som om de inte skulle ha haft en chans mot oss. En spelare i deras lag som stack ut är inte så svårt att hitta. Fredrik Jyborn är kanske den mest lovande handbollsspelare jag sett live efter Tommy Suoraniemi. Han gjorde tio mål som vänstersexa och då hade vi ändå sagt inför matchen att vi måste hålla ett extra öga på honom. Att killen dessutom är född 1994 är bara sjukt. Han är rent ut sagt sjukt bra och kommer sticka världens väg så fort han tagit studenten. Om jag räknat rätt så blir det först om ett år och det gör bara saken än mer intressant. Mitt tips är att han signar ett ettårskontrakt med Sävehof nästa år, för att sen spela i Tyskland och snitta 500.000 EURO per år under sisådär 15 års tid. Landslagströjan tar han kanske redan nästa år eller året därpå. Nej, jag överdriver inte. Sjukt!

Grym kille! Nu väntar IFK Ystad. Vad vet du om motståndet?
- Mer än vad vi visste om Heid, det säger i och för sig inte så mycket då det var tämligen begränsat. Men vad vi vet kan givetvis inte avslöjas här.

***

Jasmin Zuta ger er svaren från BK Heid:

Tung förlust efter förlängning. Hur var matchen?
- Den var inte tyngre för att det var efter förlängning, den va mest tung för att vi förtjänade att gå vidare. Fast å andra sidan har vi en skadelista som inför den matchen innehöll en hel uppställning så de som spelade ska vara oerhört stolta över sin prestation. Matchen var som väntat en kamp, spännande och en match i publikens smak.

Var det någon schysst pausunderhållning med Europe?
- Vet inte om det var Joey Tempest eller Magnus Uggla jag såg i pausen, de är så oerhört lika. Men underhållande måste det ha varit, Stockholm är ju en väldigt underhållande stad och vackert är det med. Det enda de egentligen inte lyckats få fram är väl bra handbollsspelare men det tar vi hand om här i Göteborg så de behöver inte oroa sig för landslagets framtid, avd. Fredrik Jyborn.

Någon i ert lag som förtjänar extra beröm?
- Vi förstår euforin över att de får se en 17-åring i klass med Fredrik Jyborn, vi ser och vet vilken potential han har. Det vi skulle önska är att någon från Stockholm slår förbundskaptenerna Zanotti och Möller ett samtal för att fråga vad fan det är frågan om. Killen är inte med i landslaget ännu, givetvis pratar vi då inte A-landslaget utan landslaget för grabbar födda 94-95. Hör av er när ni fått tag i dem. Vi har sökt dem förgäves och ingen är mer spänd på att få reda på vad de har att säga. I övrigt krigar laget Heid på, vi visste vad vi behövde göra men hade otur som inte avgjorde under ordinarie tid.

Vilka var extra lyckosamma hos motståndarna?
- Det var ingen särskild som imponerade, Holmberg är väl den enda som skulle kunna lira på en högre nivå. Vad han gör det vet jag inte, eller jo förresten, han tjänar väl en hacka och säljer kopiatorer. Roande blogg de bedriver Ricoh, klockren. Som svar till den som ville skicka ett stort tack till mig för att jag gett mitt lag minimala chanser:

"Det kommer krävas ett mirakel men de flesta i vårat lag är troende så vem vet".

"De blir en väldigt svår nöt att knäcka men vi ska göra ett försök".

Det kallas för humor, någon hade kallat det för ironi. Ett lag från Göteborg som skulle vara rädda för ett från Stockholm, någon däruppe måste ha fattat?


Vad händer härnäst i BK Heid?
- Nu handlar det om vila och samla kraft, tre veckor tar vi ledigt. Vi är ju likt många andra klubbar i Göteborg i stort behov av pengar så där får vi lägga kraft. Min tanke var om Ricoh hade kunnat tänka sig att stötta ett skönt gäng från Göteborg. BK Ricoh Heid låter ju som en förträfflig idé, det enda som saknas är namnteckningar så kan satsningen dra igång. Hör av er så fort ni vet, vi behöver all hjälp vi kan få och numret finns hos de eminenta bloggarna. Tack för två trevliga kvalmatcher, lycka till framöver.

Inga kommentarer: