måndag 9 april 2012

DirektOff 1 till Allsvenskan

Det är även så att DirektOff 1 till Allsvenskan inleds idag. Alstermo IF tar emot HF Kroppskultur och Ricoh HK tar emot IFK Ystad.

Tränare Patrik Olsson ger er svaren från HF Kroppskultur:

Ni avslutade snyggt i Allsvenskan med en seger hemma mot IFK Ystad. Hur har säsongen varit för er?
- Säsongen har varit upp och ner. Det har varit toppar och dalar och det är därför vi ligger som vi gör. Sista matchen mot IFK Ystad var en bra match som vi ska ta med oss in i kvalet.

Vad hade ni för målsättning innan säsongen?
- Det vet jag faktiskt inte eftersom jag kom in så sent som i februari. Men tveksam till att det var kvalspel för att hänga kvar.

Ni mötte Alstermo IF ifjol när de spelade i Allsvenskan. Har ni koll på årets upplaga?
- Jag har sett dem en gång live i år och även sett lite på DVD, så jag tycker vi har bra koll.

Har ni haft bra stöd av publiken i Uddevalla under säsongen? Genomsnittlig publiksiffra?
- Publiksnittet har inte varit tillfredsställande i år, men det hänger säkert ihop med resultaten. Cirka 350.

Nu väntar först bortamatch i den så kallade "Grytan". Vad tror du om matchen?
- Det blir tufft. Alstermo IF borta är aldrig en lätt match så jag räknar med att det blir en jämn match som vi vinner, hoppas jag.

Läget i ert lag med skador och sjukdomar?
- Vi har haft tid att läka skador och sjukdomarna har gått över så läget i truppen är fint.

Nu har ni inte spelat på ett tag. Har ni tränat på som vanligt?
- Yes, vi har tränat på bra och även haft två dagar extra ledigt. Men nu längtar vi att komma igång igen.

Och Tomas Lundberg ger er svaren från Alstermo IF:

Ni har slagit ut HK Country och nu väntar HF Kroppskultur, ett lag ni känner igen sedan förra säsongen i Allsvenskan. Ni börjar hemma i "Grytan". Vad tror du om matchen?
- Matchen mot HF Kroppskultur blir naturligtvis mycket svårare än mot HK Country. Dels kommer de från Allsvenskan med högre tempo. Dels är de ett fysiskt starkare lag med mycket rutin. Naturligtvis är de favoriter, men vi har allt att vinna.

Lapp på luckan till hemmamötet?
- Alla som vill måste komma in. Tror på mycket publik, dock inte publikrekord.

Vad har ni haft för publiksnitt under säsongen på hemmaplan?
- I år har vi haft lite mindre än normalt. Snittet har varit cirka 350 personer.

Om vi kollar på det bästa ni presterat i en match under säsongen, tror du den nivån kommer räcka till för att slå HF Kroppskultur? Eller kommer det krävas ännu mer av laget?
- I våra bästa stunder spelar vi riktigt bra handboll. Vi har tyvärr haft några svackor under året, det gäller att ta bort dessa. För att slå HF Kroppskultur bör vi göra våra bästa matcher för säsongen. Detta är vi medvetna om och det gör det mer roligt. Det vill säga att vi helst måste upp ett par snäpp för att klara av uppgiften.

Ni verkar onekligen ha en fin form just nu. Vad är era styrkor?
- Lagmoralen samt att vi har ett antal vinnarskallar. Vi är även rutinerade, vana att vara i utsatta situationer som till exempel kval. Formen är väldigt bra för tillfället, hoppas det håller i sig.

Läget i laget med skador och sjukdomar?
- Småskavanker, men allt går att tejpa, haha.

***

Sen har vi en match i Sjöstadshallen också. Tränare Tomas Moberg ger er svaren från Ricoh HK:

Ni har slagit ut BK Heid efter stor dramatik och nu väntar IFK Ystad. Vad tror du om dessa matcher?
- Det är nu det avgörs och det är det här vi väntat på hela säsongen. Det är också den här typen av matcher som våra något äldre spelare älskar att spela. Sjöstadshallen kommer vara sprängfylld på måndag. Tillsammans med vår speaker Mia Gelottes ljuva stämma och DJ Ari kommer de göra allt de kan för att hjälpa oss. Vi har tagit fasta vid Loreens schlagerdänga som numera får räknas som Ricohs svar på Skånela-låten: We’re going up-up-up-up-up-up-up! Väl på bortaplan har vi än mer publik att vänta oss och kanske då inte alla som hejar på just oss. Det ska bli fantastiskt roligt!

Om vi kollar på det bästa ni presterat i en match under säsongen, tror du den nivån kommer räcka till att slå IFK Ystad? Eller kommer det krävas ännu mer av laget?
- Vi har gjort betydligt bättre insatser i serien än i matcherna mot BK Heid där vi inte kom upp 100 % i nivå - det bör finnas mer att hämta alltså. Vi vet vad vi gjorde fel där rent taktiskt och vi vet också den här gången mer om hur våra motståndare spelar. Om det sen räcker är svårt att svara på, men som jag ser det - alla förutsättningar finns för att lyckas.

En viktig ingrediens i ert lag är rutinen. Vad mer är till er fördel tycker du?
- Om det skulle ha blivit ett straffavgörande mot BK Heid och jag skulle frågat samtliga 14 spelare om de var beredda att ta en straff skulle alla svarat ja. Rutinerad är en sak, men man måste också våga och vilja bli hjälte och inte gömma sig bakom någon annan och bli alibispelare. Jag vill påstå att vi inte har någon av den senare sorten.

Läget i laget med skador och sjukdomar?
- Peppar, peppar. Ta i trä och allt det där. I dagsläget ser det ut som vi kan ställa upp med ett fullt slagkraftigt lag.

***

Bloggen fick kontakt med IFK Ystads tränare Robert "Knirr" Andersson lite sent så tyvärr har inga svar hunnit ramla in. Hoppas att "Knirr" är med oss efter matchen och sedan inför nästa och så vidare.

2 kommentarer:

Sjöberg sa...

För den intresserade liverapporteras matchen mellan Ricoh HK och IFK Ystad på "Dövinkel med Gladh och Sjöberg".

Söderberg sa...

Gött!