lördag 21 april 2012

Ricoh HK klara för Allsvenskan 2012/2013

Vilken dramatik det var här i eftermiddag när Ricoh HK vann med 36-33 i den avgörande matchen borta mot IFK Ystad HK. Hemmalaget rivstartade och hade en fyramålsledning (12-8) men stockholmarna ville annat och åt sig nästan ikapp till halvtid och låg där bara under med 17-16. Men sedan kom ett litet ryck fram till både 24-21 och 26-22 för Ricoh HK. Efter det blev det nerv när skåningarna kom tillbaka och endast låg under med 29-28. I det här läget känns det, utan att ha sett matchen, att rutinen avgjorde.

Vem hade trott att Ricoh HK skulle gå upp i Allsvenskan när vi kollade tabellen i halvtid?! Men efter nyår tog laget 11 raka segrar och slutade sedan på en andraplats i division 1 norra. Sedan var det dramatiskt värre i SemiOff mot BK Heid från Allsvenskan och det hela avgjordes på målskillnad. Och nu tre svettiga matcher mot IFK Ystad HK. Ja, vad säger man? Imponerande!

Och nu ska väl laget få åka till Las Vegas - kolla här!

Stort grattis!

3 kommentarer:

Rolf Vestberg sa...

Hej. Da reda på saker. Du är ju proffs på att ta reda på saker. Finns rykten i omlopp som kan förändra Div 1 norra. Warta drar sig ur och Kropskultur får platsen. IFK Ystad begärs i konkurrs? Undrar då vilka lag från södra erien som kommer till Div 1 Norra?

Söderberg sa...

Vad jag har hört stämmer det du skrev om HP Warta. De går i konkurs. Deras plats tas av HF Kroppskultur. Och vad gäller IFK Ystad har jag också hört att de drar sig ur.

Detta borde innebära att något av lagen Anderstorps SK och Borås HK 84 kan bli aktuella för spel i H1N nästa säsong efter de geografiskt sätt ligger bäst till. Kanske även något av de kvalspelande lagen från division 2, Alingsås och Trollhättan.

Anonym sa...

Lyckans dom!
Få komma till Högdalshallen glitter & glamour....