lördag 7 april 2012

Efter 2011/2012 med IFK Nyköping

Signifikativt för IFK Nyköpings säsong 2011/2012 var att det åtminstone var ett sjuhelsikes drag på varje hemmamatch. Med det menas självklart den stora tillströmningen av publik och klassen på arrangemangen i Nyköpings Sporthall. Vilket drag på läktaren och vilka härliga inramningar. Laget presterade dessutom en handboll som i vissa matcher chockade topplagen och i slutändan klarade sig IFK Nyköping kvar utan att behöva kvala. Godkänt! Det var trots allt många nya och orutinerade spelare som inte känt på hetluften tidigare.

Bloggen har intervjuat tränaren Jakob "Jacke" Sundberg om säsongen som gått.


Målsättning var att vi skulle vara bättre än föregående säsong och kollar vi tabellen har det målet infriats. Tycker du vi tagit ett kliv framåt om du jämför med lagets spel under föregående säsong, även om du inte var tränare då?
- Självklart har vi tagit ett kliv framåt. Vi har spelat mer som ett lag över hela banan än det jag såg av IFK förra säsongen. Ett naturlig steg eftersom vi tappade två dominerande spelare i Andréas Asp och Simon Skuthälla. Dock har vi visat brist på erfarenhet och haft alldeles för låg lägstanivå. Spelare och ledare.

Vilka spelare kunde vi har fått ut mer av sett till hela säsongen?
- När vårat spel körde fast hade jag hoppats lite mer på den mest rutinerade posten, målvakterna. De hade behövt spelat lite jämnare med tanke på deras erfarenhet. Sen gör vi för lite mål på våran högersida.

Bästa matchen vi gjorde?
- Ricoh HK hemma. Vi spelade taktiskt perfekt matchen igenom både försvar och anfall. Borde ha vunnit men falerade på slutet på grund av brist på erfarenhet. Men erfarenhet får man av att spela dessa jämna matcher.

Sämsta matchen vi gjorde?
- HK Eskil borta. Vi fick stryk med typ 40 mål. Vi mötte seriens överlägset bästa lag enligt mig men man kan alltid kämpa och springa hem VARJE gång vilket vi inte gjorde. Var pinsamt att se och jag skämdes. Hade vi krigat hade vi torskat med 15 istället för 27.

Spelare som lämnar laget?
- Stefan Germerud, Rickard Söderberg och Per Treijner.

Spelare som tillkommer?
- Vet ej i dagsläget.

Spelare som blev det där utropstecknet?
- Rikard Ahlin tyckte jag kom in och bidrog med mycket.


Jacke under försäsongen ute på Romholmen.

Är ni ledare nöjda med er egna prestation? Bra och dåligt?
- Vi är nöjda med vårat samarbete och att vi klarade målsättningen med råge. Det dåliga är att vi inte lyckades få ut max av laget varje match.

Blir ledarstaben kvar?
- Ja.

Vem/vilka har utvecklats mest i laget?
- Axel Eriksson. Tog ett jättekliv i utvecklingen. Blivit en grym försvarare med krigaregenskaper. Men så gymmar han bra också. Men alla unga som aldrig spelat på den här nivån har gjort det bra. Kul!

Vad har laget utvecklat mest under säsongen?
- Förmågan att tänka handboll. Varför man gör vissa saker. I början var det ofta utan tanke men det blev bättre och bättre.

Vad har fungerat bra respektive dåligt genom säsongen?
- Tycker allt runt omkring laget funkar bättre än i vissa elitserielag med förutsättningar etc. Tycker att vissa spelare borde ställa högre krav på sig själva. Hur man tränar. Attityd till träning och förberedelser till träning. Det har för ofta varit för dåligt tycker jag.

Bästa matcharrangemang? Varför?
- Våra egna givetvis. Varför? Jo, proffsigt som fan. Motståndarlag blir bemötta på bästa sätt. 470-600 pers på läktarna med mera. Underbar inramning och jag tror att Nyköping borta är samtliga lags roligaste bortamatch.

Hur ser planerna ut för nästa säsong?
- Oklart i dagsläget. Vi har haft en utvärdering med styrelsen.

När börjar försäsongen och vad händer innan dess?
- Två pass i veckan fram till 3 maj och då börjar försäsongen med stor och grym på IFK:s gym.

Ta ut ett All Star Team för hela säsongen med namn, lag och motivering!

Målvakt: Tobias Olsson, HK Eskil. Bäst och jämnast. Bäst utkast. Fulaste innebandybandanan, haha.

V6: Axel Eriksson, IFK Nyköping. Grym i läget. Också en av seriens bästa på V2.

H6: Jonatan Eriksson, HK Country. Målsäker. Kan nog bli grym om han tränade mer spänst och snabbhet.

M6: Rikard Ahlin, IFK Nyköping. Grym tvåvägsspelare på den här nivån. Kämpe. Mer löpträning!

V9: Erik Sten, Täby HBK. Enormt bra skott för serien.

M9: Simon Karlsson, Strömnäs GIF. En favoritspelare. Allround.

H9: Petter Holmberg, Ricoh HK. Seriens bästa spelare?

Tränare: Anders Järlfors och Tommy Leo, HK Country. Starkt att få ihop det på slutet trots skador och spelartapp!


Vet att du brukar kolla in bloggen Treijner & Söderberg så jag undrar vad du tycker har varit den mest intressanta läsningen?
- Tycker att det uppdateras ofta vilket är jävligt bra. Gillar även fiske så tycker det är synd att min gäddkross mot Dalin och Geee inte blev ett större reportage. Bloggen är grym.

Haha. Klart det borde ha blivit ett större reportage! Hur kommer HK Eskil och Ricoh HK, om de går upp, att hävda sig i Allsvenskan?
- Jag tror HK Eskil och Ricoh HK skulle hamna i mitten eller på övre halvan.

Hur kommer Strömnäs GIF och Täby HBK/Sollentuna, om de åker ur, att klara sig i division 2 om de får behålla samma trupp?
- Alla kan/kommer nog gå upp.

Bästa spelaren i division 1 norra?
- Petter Holmberg i Ricoh HK.

Bästa domarparet vi hade under säsongen? Varför?
- Kan inte namnen (David Celik och David Jivegård, reds anm) för vi hade dem bara en gång. IK Cyrus borta. De tog ett felbeslut på hela matchen. Grymma grabbar. Från Allingsås respektive Göteborg tror jag. Skulle jag inte nämna sämsta?

Vi lämnar de sämsta i den här intervjun. De får känna efter själva och istället se vilka som lagen tycker var de bästa och ta lärdom av dem. Vilket av våra mål har fastnat på näthinnan?
- Mitt Henry-mål på fotbollsuppvärmningen. Tempoväxlade förbi tre junisar, vek in, sen välplacerat skott mellan Kassems ben. Kiss kiss. Handboll? Martin Pettersson gjorde ett genombrott på högersidan och sköt ett riktigt hårt i krysset. Det var fint!

Säsongens skandal?
- När vi hade ett punsch på läktaren som smällde av en rejäl smällare bland massa småbarn efter en match. Idiot! Säkert en spursare. Och vissa domare håller inte.

Säsongens skönaste upplevelse?
- När vi klarade kontraktet.

Välj en spelare från ett annat lag i serien du helst skulle vilja ha i ditt lag?
- Simon Karlsson, Bandana-Olsson och Petter Holmberg. Tackar!

Man brukar säga att tabellen inte ljuger. Kan du hitta något/några lag som borde hamnat annorlunda?
- Nja. De poäng som vi tappade mot lagen bakom oss tog vi igen mot Ricoh HK. Hade varit kul att slå "Näsas" gäng på hemmaplan för alla dåliga domslut genom åren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett bra lag av herr Sundberg men tror att mitt hade varit aningen starkare!

Mv: Tobbe Olsson hk Eskil: komplett målvakt som har en fantastisk högsta nivå. Sen har han nog Sveriges bästa kontringspass

V6: Christian knutsen hk Eskil: snabb och modern v6a med ett bra register. Tyvär skadad mitt i säsongen men helt klart bäst på sin position. (ganska svag position överlag i div1 norra)

M6: Robin Wärn hk country: spelade bara drygt en halv säsong i country för att sedan tillbaka till IFK Skövde. Men fantastisk på att fånga boll samt en duktig försvarsspelare överlägset bäst!


H6: Jonatan Eriksson hk country: Målfarlig och ett helt otroligt register. Sägs att han kan göra mål från omklädningsrummet.

V9: Calle Andersson Rp if: bra skytte men också ett bra spelsinne. Stor och tung i sina satsningar används också en hel del på mitt 9e men väljer att plocka med han som v9a.

M9: Andreas fuxborg Sollentuna hk: bär sitt Sollentuna anfallsmässigt. Bra satsningar och ett rappt skott. Han har betytt otroligt mycket för sitt Sollentuna och skulle ta plats i vilken start 6a som helst i serien.

H9: Petter Holmberg Ricoh hk: seriens bästa spelare tycker inte man behöver orda så mycket om han. Oavsett motstånd så levererar han!

Coach: Jakob Sundberg IFK Nyköping: verkar ha ett otroligt driv och vet vad han pratar om. Ska bli kul att se vad han kan göra med unga Nyköping. Ser fram emot säsongen 12/13

Söderberg sa...

Tackar för det!