torsdag 5 april 2012

Ett exceptionellt rött kort

Många röda kort är solklara. Det kan vara på grund av brutalt eller farligt spel. Vissa straffar ut sig alldeles naturligt efter tre stycken 2:or. Den som tagit den sistnämnda vägen på det mest exceptionella sätt jag varit med om är HK Eskils H6:a Kim Karlsson. Och han passade på att göra det i seriepremiären borta mot Tyresö IF.



Hur tänkte du där när du valde att klacka bollen efter avslutet?
- Ja, säg det. Stod nog rätt stilla där uppe. Tror nog bara jag tänkte vara lite snäll och passa bollen till deras målvakt men mina fotbollstalanger är väl inte direkt topnotch så att säga.

Är det något som skulle kunna inträffa igen om rätt läge dyker upp?
- Skulle inte tro det. Har svårt att göra mål på fotbollsuppvärmningen så om jag lyckas göra om det där får det väl vara värt ett rött.

Har du sett något mer exceptionellt rött kort tidigare i handboll?
- Inte vad jag kommer på men Tobias Olsson, vår målvakt, tog en skön tvåa i förlustmatchen borta mot HK Country. Vi låg under med 6-7 bollar och klockan stod på 59,59. De fick straff och Tobbe sprang fram till domarna och skrek "Är de här nå' skämt eller?!"


Tobbe fick efter den här incidenten en tvåa av Kristoffer James Lövberg och Alen Jugo. Foto: Viktor Ljungström.

Vad gör du annars nu när säsongen är över?
- Jag tar det rätt hyfsat lugnt. Umgås med mina vänner och tränar. Försäsongen drar igång i slutet av april.

***

Får tacka H6:an Andreas Gimmerborn i Tyresö IF för redigeringen av filmen. Med andra ord kan vi konstatera att tre vänsterhänta H6:or varit inblandade i framtagandet av detta inlägg.

När vi vänsterhänta håller ihop blir det kanon!

2 kommentarer:

Ljungström sa...

Dessutom en vänsterhänt fotograf!

Söderberg sa...

Haha...det gör ju saken bara ännu bättre, Viktor!