söndag 22 april 2012

IF Gauthiod vann kvalet mot Sollentuna HK

I den tredje och avgörande matchen vann IF Gauthiod med 31-27 på bortaplan mot Sollentuna HK. Därmed spelar IF Gauthiod i division 1 norra säsongen 2012/2013. För Sollentuna HK blev sejouren i division 1 en ettårig historia.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att Switte är tillbaka

Anonym sa...

Tror nog att Sollentuna blir erbjuden en plats iaf.

Kropps tar Wartas plats i allsvenskan och ryktet säger att Ystad försvinner. Då blir två platser lediga i divison 1.

Vilka som erbjuds platserna är väl som vanligt lotteri.

Palmen sa...

I tidigare liknande fall så har det väl alltid varit så att platserna erbjuds inte dem som åker ur aktuell serie utan i första hand till dem som hamnade precis utanför kval/uppflyttning i divisionen under?

Exempelvis så fick ju inte Lidingö (om jag inte minns helt fel?) ta den plats som uppstod i Div 1 Norra förra året, utan det blev just sollentuna som fick en gratisplats isället.

Anonym sa...

Platsen borde ju ha blivit Heids Countrys om man gjort som man borde men Kropps har ju folk med täta förbundskontakter. Som vanligt så är handbollsförbundet ett Kalle Anka förbund så ngt annat varväl inte att vänta.

Anonym sa...

Palmen, det gäller lag som ramlat ur direkt, inte lag som förlorat ett kval.

Én plats kan aldrig ges ett lag som förlorat semi-off när det finns direkt-off.

Rolf Vestberg sa...

Blir så otroligt irriterad på att personer som inte har inblick i regelverk dömer ut handbollsförbundets anställda utan grund. Självklart finns det ett regelverk som styr vilka som går upp, får ta vakanta platser etc, etc. Hur kan Ni tro att det räcker med att man ringer till förbundet för att få en plats i allsvenskan? Sätt in Er i regelverket innan Ni skriver kränkande saker om vanliga tjänstemän. Är sedan regelveket dåligt så tar Ni upp det med Ert förbund som lägger in motioner om ändring.

Anonym sa...

Hoppsan den tog att handbollsförbundet har kallr anka stämpel är väl ingen nyhet. Hur kan en tjänsteman känna sig påhoppad detta luktar.

Tobias Wikström sa...

Bara att hålla med Rolf, klart det finns ett regelverk och detta ska följas, sen kan man tycka vad man vill om detta men alla har möjlighet att påverka.

Till en av alla anonyma: Jag har för mig att det överlag gäller att lag på väg upp ska få platsen före lag på väg ner, kan ha fel men så har jag för mig att det varit i flera år.

Frågan är dock vad som är bäst och enda sättet att få en helt rättvis lösning skulle vara ännu ett kval men det innebär väl alldeles för lång tidsåtgång.

Med tanke på att Kropps erbjöds platsen i allsvenskan borde det innebära att nått av lagen som förlorade direkt offen till ettan får de platser som uppstår och då borde väl Sollentuna ligga bäst till?

Gladh sa...

Inte för att man blir direkt klokare av det. Men här har ni tävlingsbestämmelserna i frågan.

http://vassundahandboll.blogspot.se/2012/02/vakanta-platser-till-division-1.html