lördag 21 april 2012

Efter 2011/2012 med HK Tyrold

HK Tyrold är laget som gick runt på näst fler spelare i serien. Totalt registrerades 28 spelare för speltid under de 22 matcherna. Skador och sjukdomar på viktiga spelare samtidigt som USM skulle spelas låg till grund för denna spelaromsättning. Laget slutade tia i tabellen men lät istället Täby HBK få kvalplatsen eftersom laget ändå kommer upphöra till nästa säsong i och med sammanslagningen med Tyresö IF. Bloggen har snackat med tränaren Magnus Oscarsson om säsongen som gått.



Er målsättning var att utveckla spelarna i en elitmiljö och se till att de blir redo för elitseriespel och resultmässigt undvika negativt kval. Nu blev det kval även om ni lämnade över platsen till Täby HBK. Hur har det gått med den andra målsättningen tycker du, att utveckla spelarna?
- En intention var att se till att spelarna förstår vad som krävs för att man ska vara en elitidrottsman. Det tycker jag inte att jag har lyckats med. Det är fortfarande för många som tror att det går att slappa sig till Elitserien. Men förhoppningsvis har jag sått något frö som kanske kan växa till sig kommande säsong.

Varför räckte ni inte till rent tabellmässigt den här säsongen?
- Vi har varken fysiken eller erfarenheten för att hävda oss bättre på den här nivån. Som tur är går det att förbättra fysiken och jag tror att vi fått med oss mycket nyttigt inför kommande säsong i division 2.

Vilka spelare kunde ni har fått ut mer av sett till hela säsongen?
- Hade hoppats mer på Andreas Halvarssons anfallsspel. Han har kvalitéer som inte kommit fram under match.

Bästa matchen ni gjorde?
-Ricoh HK borta. Saknade många spelare den matchen och fick en tung start. Jag blev imponerad över hur disciplinerat vi ändå spelade och vilken fantastisk vilja laget visade. Vi jobbade oss ikapp men de var för bra när det skulle avgöras.

Sämsta matchen ni gjorde?
- Täby HBK borta. Vår första halvlek var förmodligen den sämsta insatsen ett lag i division 1 någonsin presterat. Vi var usla i precis alla delar av försvarsspelet. Vill inte förringa Täby HBK:s insats, de spelade moget och taktiskt rätt, men vi bjöd inte alls upp till kamp.

Spelare som lämnar laget?- Toni Johansson är uppflyttad i A-truppen och kommer inte spela med oss framöver.

Spelare som tillkommer?
- I och med samarbetet med Cliff så tillkommer ganska många. Vi har också värvat John Kvarnefalk född 95 från Spånga. John är en M6:a med de rätta ambitionerna och med stor utvecklingspotential. Vi pratar även med andra talangfulla ungdomar som vi på sikt hoppas kan ta en plats i vår A-trupp och vi kommer också att lyfta upp fler talanger från vår egen ungdomsverksamhet.

Spelare som blev det där utropstecknet?
- Rasmus Andén har fått dra ett tungt lass och många gånger gjort det så bra som vi hade hoppats på.

Är ni ledare nöjda med er egna prestation?
- Tyvärr har jag inte lyckats hålla tillräckligt hårt i de ramar vi satte upp inför säsongen. Det har funnits för mycket utrymme för lallare och slapparslen att prägla verksamheten vilket varit negativt för hela truppen. Är nöjd med hur spelarna tagit till sig spelidén och att de hela tiden trodde på seger inför varje match trots många förluster. Många har också gått framåt både tekniskt och taktiskt vilket är roligt.

Blir ledarstaben kvar?
- Laget upphör.

Vem/vilka har utvecklats mest i ert lag?
- Vår M6:a Felix Vejdegren har verkligen gjort stora framsteg. Tycker också att målvakten Billy Näslund Sköld fick ett lyft denna säsong och spelade mer moget än tidigare.

Vad har ni utvecklat mest som lag under säsongen?
- Förmågan att byta försvarsspel och göra det bra.

Bästa matcharrangemang?
- Nyköping, man känner sig hjärtligt välkommen och innerligt hatad på samma gång.

Hur ser planerna ut för nästa säsong?
- Gemensam träning fram till Eken Cup. Därefter egen träning fram till augusti med en liten paus i fysträningen för spel i Partille Cup. Ett par hemmaläger och ett gäng träningsmatcher ska också genomföras innan premiären.

När börjar försäsongen och vad händer innan dess?
- Vi drog igång i torsdags (12 april, reds anm) efter två veckors uppehåll. Vi kör 4:a kollektiva pass där vi blandar både handboll och fys under veckan.

Ta ut ett All Star Team för hela säsongen!

Målvakt: Tobias Olsson, HK Eskil. Räddar bollarna och kastar med äcklig precision.

V6: Johan Henricsson, Ricoh HK. Rutinen.

V9: Johan Brun, Tyresö IF. Bra bakåt och kraftfull anfallsspelare.

M9: Markus Berg Loen, HK Silwing/Troja. Tar ansvar och har mycket god spelförståelse.

H9: Petter Holmberg, Ricoh HK. En av få som är farlig i alla zoner.

H6: Jonatan Eriksson, HK Country.

M6: Roger Järeholm, Ricoh HK. Avgör matcher.

Tränare: Stefan Karlsson, HK Eskil. Vinner man serien har man gjort ett bra jobb i mina ögon.

Har du följt Treijner & Söderberg? Vad har i sådana fall varit den mest intressanta läsningen?
- Läser bloggen då och då, ofta intressanta inlägg och det är ett imponerande jobb ni gjort med statistiken.

Hur kommer HK Eskil och Ricoh HK, om de går upp, att hävda sig i Allsvenskan om de får behålla samma trupp?
- Tror nog HK Eskil kan klara sig kvar i Allsvenskan. Det har ju gått okej för lagen som gick upp från norra förra året så varför inte. Om Ricoh HK går upp och spelar med samma trupp så visst klarar de sig bra. Frågan är om dessa före detta elitspelare vill resa land å rike runt igen?

Hur kommer Strömnäs GIF, Täby HBK och Sollentuna HK, om de åker ur, att klara sig i division 2 om de får behålla samma trupp?
- Tror Täby HBK, med ett år mer erfarenhet på sina unga spelare, har möjligheten att komma på övre halvan. Liknande läge för Sollentuna HK även om det finns något mer erfarenhet där. Strömnäs GIF är alltid svårslagna hemma. Det svåra blir att mobilisera ny energi för att orka ta steget upp igen.

Bästa spelaren i division 1 norra?
- Petter Holmberg, Ricoh HK.

Säsongens skandal?
- Träningsnärvaron.

Välj en spelare från ett annat lag i serien du helst skulle vilja ha i ditt lag?
- Roger Järeholm i Ricoh HK. Vi skulle behöva någon som kan svina lite bakåt.

Man brukar säga att tabellen inte ljuger. Kan ni hitta något/några lag som borde hamnat annorlunda?
- Tycker Tyresö IF, som nykomlingar, gör en riktigt bra säsong och är med och kämpar om kvalplats hela vägen till sista omgången. Skulle vara intressant att se vad HK Silwing/Troja skulle kunna få ut av sitt lag med vettiga träningsmöjligheter.

1 kommentar:

L sa...

Lagen från förra året går "okej" i Allsvenskan? Båda kommer spela i elitserien nästa år :)